Dagsavisen er en del av Mentor Medier. Også Vårt Land har varslet at de må kutte kostnader.
Dagsavisen er en del av Mentor Medier. Også Vårt Land har varslet at de må kutte kostnader.

Nedbemanning i Dagsavisen

Ansatte i Dagsavisen har fått tilbud om sluttpakke

Krigen om leserne i Oslo har ført Dagsavisen ut i opplagskrise. Nå får ansatte tilbud om sluttpakke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Ledelsen prøver å løse dette med frivillighet, og håpet er at det skal være nok. Men vi vet jo ikke, sier klubbleder Pål Karstensen i Dagsavisen til Klassekampen.

Fredag ble tildelingen av produksjonsstøtte for 2023 kjent. Dagsavisen mister vel seks millioner i støtte. Samme dag varslet sjefredaktør og direktør, Eirik Hoff Lysholm, i Dagsavisen kutt i både årsverk og papirfrekvens. Mandag fikk ansatte over 62 år tilbud om gavepensjon, mens andre ansatte fikk tilbud om å søke om sluttpakke.

Årsaken til det store pressestøttekuttet er at opplaget til Dagsavisen har falt.

Sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm skriver i en epost til Klassekampen at «aviskrigen Amedia har innledet i Oslo», har vært dramatisk for avisen.

– Det er blitt en tøff konkurranse om lokaljournalistikken i Oslo, som sikkert er bra for leserne på kort sikt, men det uroer meg at alle parter ser ut til å tape penger på situasjonen, og at den sånn sett kanskje ikke er bærekraftig på sikt», skriver han.

Rettelse: Ifølge Dagsavisen er det tilbudt gavepensjon til alle over 62 år og tilbud om sluttpakke til andre ansatte. I en tidligere versjon sto det at kun de over 62 var tilbud sluttpakke.

Powered by Labrador CMS