Mediefolk:

I 2019 rasket Espen Teigen med seg flere interne priser i Nettavisen.

Espen Teigen tilbake til Nettavisen

Mariann Strand og Espen Teigen nye journalister i avisa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra klubblederen i Nettavisen og sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Espen Teigen gikk fra Fremskrittspartiet til Nettavisen før han snudde og gikk tilbake til partiet. Nå har han snudd igjen, og vender tilbake til livet som journalist i Nettavisen.

– Jeg har savnet Nettavisen, og gjengen som jobber der, sier Teigen til sin nye arbeidsgiver.

– Det jeg gleder meg mest til er å sette meg ned, få tips og begynner å skrive. Det er veldig motiverende å se responsen man får tilbake på sakene også, sier Teigen.

Sjefredaktør Gunnar Stavrum ønsker sin «fortapte sønn» tilbake:

– Espen Teigen er en av de flinkeste journalistene vi har rekruttert de siste årene, og han gjorde også rent bord i de interne prisutdelingene da han var her første gang.

Klubbleder kritisk

Lederen for redaksjonsklubben i Nettavisen er mer usikker på ansettelsen:

– Espen er et utradisjonelt valg som politisk journalist, og vi er flere som er betenkt og overrasket over denne ansettelsen, skriver Trond Lepperød i en epost til Journalisten.

– Både Espen selv og Gunnar, som henter ham tilbake, må regne med å møte spørsmål om integritet og troverdighet i Nettavisens dekning av politikk siden Espen har så nære bånd til ett parti og har hoppet fram og tilbake.

NJ-lederen legger til:

– Så er jeg sikker på at Gunnar og jeg, selv om vi kan være uenige flere ting, er enige om at standarden for kritisk journalistikk i Nettavisen er den samme som før og at vi aldri skal bli en partiavis verken den ene eller andre veien.

Konfrontert med kritikken, svarer sjefredaktør Stavrum i en epost:

– Jeg er glad for at klubbleder Lepperød og jeg er helt enige om at standarden for kritisk journalistikk i Nettavisen er som før, og at vi aldri skal bli en avis for det ene eller andre partiet.

Stavrum peker på at det er flere andre politikere som har meldt overgang til journalistikken, og at det har gått fint både for tidligere SV-politiker Snorre Valen (som nå er ansvarlig redaktør i Trønderdebatt) og tidligere Høyre-politiker Torbjørn Røe Isaksen (nå samfunnsredaktør i E24).

– Espen Teigen er en dyktig journalist, og det er opplagt at han vil trå forsiktig og unngå situasjoner som kan reise tvil om troverdighet og integritet. Dette håndterte han for øvrig glimrende forrige gang han arbeidet i Nettavisen, så jeg gleder meg til Espen er på plass over påske, avslutter Stavrum.

Bred erfaring

Nettavisen kan også fortelle at Mariann Strand er ansatt som nyhets-/breaking-journalist. Strand har bakgrunn fra TV 2 og NRK og bred erfaring med å dekke løpende nyheter.

– Jeg er imponert over det Amedia har fått til med Avisa Oslo, og gleder meg til å bli del av en større satsning på Nettavisen. I tillegg er jeg glad for å kunne jobbe mer i felt, og være der det skjer, i en svært viktig tid, sier Strand til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS