En maskert mann hopper mot et kjøretøy tilknyttet indisk politi i Kashmir i mai 2019. Bildet er tatt av fotografen Dar Yasin, som vant Pulitzer som bildene tatt fra området.

Pulitzerpris til New York Times for kritiske Putin-reportasjer

Se årets vinnere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

New York Times mottok tre Pulitzer-priser under den prestisjetunge prisutdelingen, blant annet for reportasjer om Russland.

Russland-artiklene som avisen vant prisen i kategorien internasjonal journalistikk for, beskrives av juryen som en «rekke fascinerende historier, skrevet med stor risiko, som avslører overgrepene fra Vladimir Putins regime».

New York Times vant også prisene i kategoriene for gravende journalistikk og meningsjournalistikk. Førstnevnte var for avsløringer om taxiindustrien i New York , mens sistnevnte var for et essay skrevet av Nikole Hannah-Jones om slaveriet i USA.

Pulitzer-prisene er USAs viktigste priser for journalistisk arbeid. Det er Columbia-universitetet i New York som står for tildelingen.

Les mer om vinnerne på nettsiden til Pulitzer-prisene.

Associated Press-fotograf Mukhtar Khan feirer med familien etter at han vant Pulitzer-pris mandag.
Anchorage Daily News-reporter Kyle Hopkins får nyheten om at avisen har vunnet en Pulitzer-pris. Her sammen med sin kone Rebecca Palsha.

Avsløringer om politidekning

The Seattle Times ble hedret for sine avsløringer om feil på Boeing 737-flyene, som førte til to flyulykker som kostet hundrevis av mennesker livet.

The Anchorage Daily News og ProPublica ble hedret med pris for å ha avdekket at mange landsbyer i Alaska mangler politibeskyttelse.

New Yorker-journalisten Ben Taub fikk pris for sin reportasje om en mann som ble kidnappet, torturert og holdt som fange på Guantanamo i mer enn ti år.

Hongkong-bilder

Nyhetsbyrået Reuters mottok en av fotoprisene for bilder tatt av de enorme protestene som har herjet Hongkong siden i fjor sommer.

Channi Anand, Mukthar Khan og Dar Yasin fra nyhetsbyrået AP vant på sin side i reportasjefotografi-kategorien for sine bilder fra livet i konfliktfylte Kashmir.

Det populære og banebrytende radioprogrammet This American Life fikk pris for et samarbeidsprosjekt med Los Angeles Times-journalist Molly O’Toole og frilanser Emily Green, som er tilknyttet Vice News.

Nyhetsbyrået Reuters fikk pris for sine bildet fra opptøyene i Hongkong.
Tyrone Siu ble også belønnet for dette bildet fra Hongkong.
Nok en prisvinnende bilde fra Hongkong-opptøyene.
Dette bildet tatt av AP-fotograf Rebecca Blackwell kom til finalen. Bildet er fra Port-au-Prince.
Powered by Labrador CMS