Carrier Lam sier anklagene fra USA mot Hongkong etter aksjonen mot Apple Daily er feil. Hun sier aksjonen ikke var et angrep på «vanlig journalistisk arbeid».
Carrier Lam sier anklagene fra USA mot Hongkong etter aksjonen mot Apple Daily er feil. Hun sier aksjonen ikke var et angrep på «vanlig journalistisk arbeid».

Hongkong-leder sier mediene ikke må undergrave myndighetene

Avviser kritikk fra USA.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medier i Hongkong må ikke undergrave regjeringen, sier lederen for lokalstyret i byen. Hun avviser USAs kritikk av en aksjon mot en demokrativennlig avis nylig.

Hongkong har lenge hatt en rik lokal og internasjonal medieflora, men de siste årene har pressefriheten fått betydelig verre kår. Forrige uke ble kontoene til avisen Apple Daily avsperret og flere ledere pågrepet.

To ledere er siktet for brudd på den omstridte sikkerhetsloven som ble innført i fjor og anklages for å ha oppfordret til internasjonale sanksjoner mot Kina og Hongkong.

– Det er ikke noe problem å kritisere regjeringen i Hongkong, men dersom målet er å oppildne til aktiviteter som undergraver regjeringen, er det selvfølgelig noe helt annet, sier Carrie Lam a hun ble spurt om aksjonen mot avisen og pressefriheten.

I likhet med andre tjenestemenn sier Lam at saken mot Apple Daily ikke er et angrep på «vanlig journalistisk arbeid» og sier avisen med sin dekning forsøker å undergrave Kinas sikkerhet.

USA er et av flere vestlige land som har kritisert politiets aksjon mot Apple Daily og sier den undergraver pressefriheten og svekker Hongkongs rykte som et trygt steed å drive forretninger.

– Ikke prøv å beskylde myndighetene for å bruke sikkerhetsloven til å undertrykke mediene eller kvele ytringsfriheten. Alle anklagene fra USA er feil, er jeg redd, fastholder Lam.

Powered by Labrador CMS