– Kostnadene og usikkerheten knyttet til distribusjonen framskynder denne endringen for oss, sier Guri Jortveit, ansvarlig redaktør i Arbeidets Rett.

Papiravisen

Arbeidets Rett kutter én av tre papirutgaver

– Abonnentens leservaner forandrer oss, sier ansvarlig redaktør Guri Jortveit.

Publisert Sist oppdatert

Amedia-avisen Arbeidets Rett melder at antall dager med papiravis vil bli redusert fra tre til to.

– Abonnentens leservaner forandrer oss. Retten opplever kontinuerlig digital vekst, og i fjor sommer passerte vi en stor milepæl. Da var over halvparten av abonnentene våre kun digitale, og hadde sagt opp papiravisa. Samtidig møter vi endringer i distribusjonen, av flere årsaker, så nå har vi kommet til at det er vår tur til å gå fra tre til to papirutgivelser i uka, sier ansvarlig redaktør Guri Jortveit til egen avis.

Endringen trer i kraft fra uke 10.

– Jeg kan godt føye til et lite dessverre, for det er ikke slik at dette er en lett avgjørelse som ikke smerter. Men kostnadene og usikkerheten knyttet til distribusjonen framskynder denne endringen for oss, fortsetter Jortveit.

Hun peker på at miljøaspektet også betyr noe:

– Vi ønsker å redusere klimaavtrykket ved å bruke mindre papir og lavere transport, og vi vil effektivisere papirproduksjonen og heller bruke mer ressurser på journalistikken.

Til Fjell-Ljom legger redaktøren til:

– Jeg er glad for at vi har de erfaringene fra så mange andre aviser som har gjort dette før oss. Det er faktisk ganske mange i Amedia som har gått ned til bare én papirutgave i uka. Men hadde vi også gjort det, ville regionen vår hatt to aviser med bare én utgivelse i uka, og det tror jeg ikke hadde gagnet noen.

Powered by Labrador CMS