Lokale nyheter-redaksjonene i SVT gikk gjennom en stor omlegging. Det skapte problemer.

SVT-direktører går av tre uker etter mislykket omorganisering

Har ført til stress og sykemeldinger i SVTs lokale nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen i Sveriges Televisions (SVT) lokale nyheter må gå av, etter en svært mislykka omorganisering i lokalredaksjonene i SVT, som umiddelbart førte til store problemer for organisasjonen.

Programdirektør for SVTs lokale nyheter, Christina Ågren, samt visedirektør Ingvar Näslund, slutter begge i sine stillinger, skriver svenske Journalisten.

Omorganiseringa gikk blant annet på at SVTs lokalreportere kun skal jobbe opp mot nett, mens programledere og redaktører skal klippe innholdet fra nettet om til TV-innslag.

TV-deskene var for tynt bemannet, og flere journalister ble sykemeldt med alvorlige stress-symptomer, som søvnvansker, hukommelsestap og trykk over brystet, skriver svenske Journalisten.

Etter et forsøk på å redde situasjonen, ved å flytte et 20-talls journalister fra resten av organisasjonen, konstaterte Ågren og Näslund at det hele ikke fungerte som planlagt – etter bare ti dager.

Også SVT selv omtaler avgangene. Klubbleder i SVT, Hanna Nyberg, sier til egen kanal at hun ønsker beskjeden om avgangene velkommen.

– Det er en avgjørelse som viser for våre medlemmer at ledelsen vil gjøre om, og gjøre riktig. Det er bra, men at to personer går løser ikke de organisatoriske problemene med denne omlegging. Vi trenger en endring nå, og dette kan være første steg.

Hovedverneombud Terje Gudbrandsen ba om flere tiltak, ifølge svenske Journalisten, fordi han mente de som var satt i gang ikke var tilstrekkelige.

– Det verste kaoset er over, men arbeidsbelastninga er fortsatt for stor. Man kan på sikt ikke jobbe på denne måten. Vi biter tennene sammen og ser etter ny jobb, sier en SVT-journalist til vårt svenske søster-fagblad.

Ågren har vært øverste leder for de lokale nyhetene i tolv år. Hun blir i stillinga til en ny leder er på plass. Hun sier til SVTs intranett at det lages veldig bra journalistikk på linje med kanalens oppdrag i hele Sverige, ifølge svenske Journalisten.

– Men akkurat nå skjer det til en for høy pris for arbeidsmiljøet. Inntil en ny sjef er på plass kommer jeg til å gjøre mitt ytterste for å bidra til en holdbar utvikling, sier Ågren.

Powered by Labrador CMS