Enten blir Kjersti Sortland, Ole Martin Mortvedt eller Geir Ramnefjell årets redaktør

Hvilken kandidat er din favoritt? Se alle nominerte. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om et par uker er det årsmøte i Oslo Redaktørforening. Og i god tradisjon deles det ut priser for redaktører som har prestert i året som gikk. I alt tre klasser deles det ut priser; årets meningsbærer, årets nyskaper og årets redaktør.

Den tidligere politimannen Ole Martin Mortvedt i Politiforum er blant dem som er nominert til årets redaktør. Ifølge pressemeldingen fra Norsk Redaktørforening er kritisk journalistikk overfor politiet har blitt et kjennetegn ved Politiforum under Mortvedts ledelse. Det siste året har knapt noen for eksempel fulgt politireformen med et mer kritisk, nyhetsorientert blikk enn Politiforum.

Også Kjersti Sortland i Budstikka er nominert. Under Sortlands ledelse har Budstikka heller ikke vært redd for å ta tydelige standpunkt i kontroversielle saker, som kommunesammenslåing, heter det i meldingen. 

Dagbladets Geir Ramnefjell kan også ende med å ta hjem prisen. I en så stor redaksjon er det mange som spiller hverandre gode, men som en relativt ung mann har tidligere kulturredaktør og nå politisk redaktør Geir Ramnefjell vært en sentral brikke i avisas journalistiske prosjekter. I tillegg ivaretar han godt rollen som den synlige, skrivende redaktør heter det. 

Nils August Andresen i Minerva er nominert til årets nyskaper som følge av utvidelsen av Minerva. Nominert er også Julie Andem som står bak tv-serien “Skam” og Veslemøy Østrem for prosjektledelse knyttet til Panam Papers.

Irene Halvorsen i Nationen, Alf Kjetil Walgermo i Vårt Land og Hege Ulstein i Dagsavisen kjemper alle om å få prisen årets meningsbærer. 

Det deles også ut en hederspris.

Juryen har bestått av Knut Olav Åmås, (leder) direktør i Fritt Ord, Torunn Pettersen, sjefredaktør i TARA, Felicia Øystå, ansvarlig red. Akershus Amtstidende og styremedlem i Oslo Redaktørforening, Baard Zakariassen, leder i Oslo journalistklubb og Ole Petter Pedersen, redaktør i Kommunal Rapport

Powered by Labrador CMS