I dag strupes Demokraten

En tredel av redaksjonen skal kuttes.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nummer-to avisen Demokraten i Fredrikstad har gjennom flere år kjempet for å holde stand. I fjor falt opplaget med mer enn 1.000 aviser til et opplag på 7.187 eksemplarer.

Da hadde de ansatte vært gjennom en kuttrunde og flere spekulasjoner om avisens mulige død. Etter styremøte i forrige uke, er det klart at Demokraten må redusere bemanningen ytterligere.

Stadig høyere jobbpress

Antall årsverk skal reduseres fra10,7 til 7,7. I redaksjonen blir det etter kuttene fire årsverk igjen. De skal lage avis på 24 sider tre ganger i uka.

– Vi er mer pressa enn noen gang, sier klubbleder Arne Børresen.

Tirsdag møter han ledelsen for å høre deres innspill på hvordan de skal få til nedbemanningen. I redaksjonen trekker Børresen med sine 46 år aldersgjennomsnittet ned. Den eldste er 62 år.

– Jeg ligger dårligst an på stigen og vil ikke sette meg opp mot noen andre her for ansienniteten skal gjelde, sier han.

Innhold fra rivalbyen

Ifølge Fredriksstad Blad skal produksjonen i redaksjonen opprettholdes med hjelp av innhold fra blant annet Sarpsborg Arbeiderblad.

Børresen tror ikke det vil fungere særlig godt. Sarpsborg og Fredrikstad er for store rivaler med for ulike tradisjoner og kulturer å ta vare på til at innholdet fra Sarpsborg er interessant for folk i nabobyen, og motsatt.

– Patriotismen er veldig sterk her nede, sier han.

Hvor blir det av LO?

Børresen mener Demokraten absolutt er liv laga, men eierne må ha større fokus på dem som lager avisa. Selv stusser han over at A-pressens storeier LO ikke griper fatt i det som nå skjer i Fredrikstad.

– Når LO eier 45 prosent av A-pressen synes jeg man skal gå inn og se på mer enn bare tallstørrelser. Man kan se på lederstrukturer. I vår region er det to mediehus, to sjefer, to apparater. Jeg skulle ønske de går inn i materien og finner et driftsgrunnlag for oss fremover som innebærer at man satser på grunnplanet, vi som lager avisen.

Powered by Labrador CMS