Sigurd Falkenberg Mikkelsen er utenriksredaktør i NRK.

NRK

Arnt Stefansen slutter: Dette sier NRKs utenriksredaktør om videre dekning av Latin-Amerika

Hvem skal dekke Latin-Amerika for NRK når Arnt Stefansen går av med pensjon?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRKs faste frilanser i Latin-Amerika, Arnt Stefansen, blir 70 år i år og skal etter planen gå av med pensjon i løpet av våren. De siste 17 årene har han bodd i Rio de Janeiro og rapportert fra hele kontinentet. Når han nå gir seg, vil ikke NRK lenger ha en fast frilansreporter i Latin-Amerika.

Utenriksredaktør i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, slår fast at NRK ønsker å fortsette å ha tilværelse i Latin-Amerika.

– Vi driver fortsatt og planlegger, og håper å ha noe klart i løpet av våren eller tidlig sommeren, sier Falkenberg Mikkelsen til Journalisten.

Ingen fast korrespondent

Latin-Amerika er et viktig kontinent som er preget av sosiale og politiske endringer som er viktig for NRK å dekke, fastslår Falkenberg Mikkelsen.

– Vi ser blant annet den økonomisk uroen i Bolivia, fredsprosess i Colombia, og det er spennende å se hva som vil skje videre med Lula og makten i Brasil fremover, sier han.

Selv om NRK har korrespondenter i store deler av verden, har de ikke hatt en fast korrespondent i Latin-Amerika siden Joar Hoel Larsen ble flyttet til USA i 2004.

– Det er en prioriteringssak at vi har valgt å flytte kontoret for hele Amerika med to reportere i Washington. Det er en nyhetsprioritering som står seg godt i lys med den politiske utviklingen i USA de siste ti årene.

– Sporty og positiv

Stefansen flyttet til Brasil på eget initiativ i 2005. Siden har han vært NRKs mann på kontinentet. Falkenberg mener Stefansen har gitt et godt bidrag med å formidle de utfordringene Latin-Amerika står for.

– Arnt har vært øyenvitne for oss og det norske folket for de store omskiftninger i Latin-Amerika, sier han og videre:

– Det er gøy at han er en sporty og positivt innstilt reporter som tok inn nye fortellergrep, samarbeidet med Ung-redaksjonen da Eirik Kroken dro på reportasjereise til Brasil. Sånn sett går han i bresjen på samarbeid på tvers av NRK. Det syns jeg er meget positivt, avslutter Falkenberg Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS