Mediefolk:

Mari Torsdotter Hauge blir Norsk Journalistlags nye arrangementsansvarlige. Foto: Kristine Lindebø

Mari Hauge blir arrangements-ansvarlig i NJ: – Gleder meg veldig

Skal jobbe for alle journalister.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mari Torsdotter Hauge er ansatt i den nyopprettede stillingen som arrangementsansvarlig i Norsk Journalistlag (NJ). Hun er i dag organisasjonssekretær i fagforeningen, og går over i ny stilling ved inngangen til juni.

Hauge studerte journalistikk ved Høgskolen i Oslo, nå Oslomet, og har jobbet som journalist i åtte år, i Aftenposten, Nynorsk pressekontor og frilansjournalist for Hate Speech International.

Hun har også jobbet i Norsk journalistlag tidligere, da hun vikarierte ett år som organisasjonssekretær i 2011-2012, har vært leder i NJ student, nestleder i klubben ved daværende Høgskolen i Oslo og satt i styret i Oslo Journalistlag i 2008-2009.

– En nytenker

– Mari er både kreativ og ryddig, og dessuten kjenner hun bransjen godt. Derfor er det supert å få henne på laget framover. Hun kommer til å bidra til mer langsiktighet for de journalistfaglige konferansene og hun vil være en bidragsyter til aktivitet gjennom NJs lokallag i hele landet, melder sekretariatsleder Hilde Tretterud i NJ.

Hun legger til:

– Mari har selv erfaring med å lage arrangementer. Journalistene kommer i langt flere utgaver enn den tradisjonelle nyhetsjournalisten, og det er viktig for Norsk Journalistlag å lage aktiviteter for hele spekteret av det redaksjonelle landskapet. Mari er en nytenker som kan se på hva også de nye som kommer inn i bransjen, slik som utviklerne, trenger.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene fra 1. juni, sier Hauge selv til Journalisten.

NJs nye arrangementsansvarlig Mari Torsdotter Hauge og kollega Inger-Helene Frivik. Foto: Kristine Lindebø

Skal jobbe «for alle»

Stillingen er finansiert av vederlagsmidlene NJ årlig mottar via Kopinor. Pengene skal brukes til kompetansebygging for journalister, og både medlemmer og ikke-medlemmer har samme rett til midlene.

– Dette er ikke en fagforeningsstilling, men personen skal jobbe for alle journalister. Det er viktig for oss at midlene kommer tilbake til opphavspersonene, sa NJ-leder Hege Iren Frantzen da de gikk ut med stillingen.

Noen av oppgavene for den nye arrangementsansvarlige blir å være sentral drahjelp og jobbe på tvers for regionale pressekonferanser som Svarte Natta i Tromsø og Hauststormen i Bergen, samt koordinere debattopplegg som kan tas i bruk av flere lokallag.

– Det blir mer aktivitet til flest mulig, og med en god geografisk spredning, også utenfor de store byene. Vi vil gjøre aktiviteten mer tilgjengelig, sa NJ-nestleder Dag Idar Tryggestad.

Powered by Labrador CMS