OL er fortsatt planen i Tokyo, men motstanden i landet er stor.
OL er fortsatt planen i Tokyo, men motstanden i landet er stor.

Japansk avis vil ha OL avlyst

Meningsmålinger viser motstand mot arrangementet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den japanske avisen Asahi Shimbun, som også er offisiell partner for sommer-OL i Tokyo, krever at arrangementet blir avlyst på grunn av smittefare.

Avisen har publisert en leder snaue to måneder før lekene går i gang 23. juli. Avisen peker på risikoen for smittespredning og økt press på Japans helsevesen, melder Reuters.

– Vi ber statsminister Yoshihide Suga om rolig og objektivt vurdere situasjonen og ta en beslutning om å avlyse begivenheten i sommer, heter det i avisens leder.

Asahi Shimbun er en anerkjent venstreorientert avis i Japan med som ofte er kritisk til Det liberaldemokratiske partiet, statsminister Sugas parti.

Store deler av Japan, inkludert vertsby Tokyo, er i unntakstilstand for tredje gang. Barer og restauranter er stengt, og sportsarrangementer holdes uten tilskuere.

Meningsmålinger har i vår vist mye motstand hos den japanske befolkningen om å gjennomføre lekene. Japans regjering og Den internasjonale olympiske komité (IOC) har stått fast ved at OL blir holdt som planlagt 23. juli til 8. august.

Powered by Labrador CMS