Redaksjonssjef Asbjørn Olsen i Åsted Norge forteller at det er spesielt å kunne bidra til framskritt i en drapsetterforskning.

Åsted Norge-dekning utløste gjennombrudd i 28 år gammel drapsgåte

Tror usminket fremstilling kan ha vært nøkkelen.

Publisert Sist oppdatert

Politiet har siktet en kvinne for medvirkning til grov kroppsskade, 28 år etter drapet på Ronald Ramm i 1995, melder TV 2 mandag morgen.

TV 2 omtaler også at den oppsiktsvekkende utviklingen startet med en tipstelefon til Jørn Lier Horst, krimekspert i TV 2-programmet Åsted Norge.

– Spesielt

Redaksjonssjef Asbjørn Olsen forteller at Åsted Norge brukte åtte episoder på å belyse saken høsten 2022.

Han tror valgene redaksjonen tok, kan ha virket inn:

– Der la vi ikke skjul på at offeret hadde en problematisk væremåte. Den usminkede fremstillingen er kanskje også noe av grunnen til at dette tipset kom inn til akkurat oss, sier Olsen.

Det er kvinnen som tok kontakt med TV 2 som nå er siktet. Ifølge TV 2 skal hun ha forklart at hun ble voldtatt av Ramm som yngre, og at to andre personer tok seg inn til Ramm med hevn som motiv.

Det oppleves spesielt når man klarer å bidra til å komme videre i en drapssak, og denne saken har ofte vært i mediene, forteller redaksjonsjefen.

– Ramm-saken har vært gjenstand for både true crime-dokumentarer, podkaster og artikler. Slike bidrag til en sak hører til unntakene i sjangeren vi jobber med, sier Olsen. 

– Hatt tett dialog

Redaksjonen har kjent til at politiet jobbet med utviklingen i den 28 år gamle drapssaken en stund.

– Vi har hatt tett kontakt med politiet i akkurat denne saken, og det ville vært uansvarlig å gå ut med informasjon uten en slik dialog. Vi jobber med å finne nye opplysninger, men det er andre som må ta saken videre, sier Olsen.

Han mener utviklingen i saken illustrerer gjennomslagskraften som fremdeles ligger i direktesendt tv.

– Vi når opp mot en halv million seere hver mandag, når programmet går direkte, og premieresendingen i år hadde en markedsandel på 52 prosent. Det er fascinerende, avslutter Olsen.

Advokat John Christian Elden er bistandsadvokat for de etterlatte etter Ramm.

– Dette er oppsiktsvekkende og gode opplysninger som kan bringe denne tragiske saken til en oppklaring, sier Elden til TV 2.

 

Powered by Labrador CMS