– Det blir vanlig sending igjen fra fredag denne uken, sier P4s pressekontakt Birgitte Malling.

Atle Antonsen tilbake på P4s «Misjonen»

Vanlig sending igjen fra fredag denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Atle Antonsen er denne uken tilbake som programleder på P4-programmet «Misjonen». Han har ikke vært på jobb i P4 siden saken med Sumaya Jirde Ali ble kjent.

Det bekrefter P4 til VG.

– Det blir vanlig sending igjen fra fredag denne uken, sier P4s pressekontakt Birgitte Malling.

Antonsen ba selv om å bli fritatt fra programmet «Misjonen», som han har sammen med kollega Johan Golden, etter at han i november i fjor ble anmeldt av samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd på et utestedet Bar Boca i Oslo.

Antonsen ble anmeldt for å ha sagt til Jirde Ali at hun var «for mørk til å være her» på utestedet. Komikeren har senere beklaget det han sa.

6. januar i år ble det klart at Riksadvokaten henlegger anmeldelsen av Atle Antonsen, etter at også statsadvokaten gikk inn for henleggelse.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i P4-gruppen, Kenneth Andresen, sier at påtalemyndighetens vurdering av saken har vært viktig for P4s beslutning om å la Antonsen komme tilbake på luften.

– Atle har også beklaget episoden på det sterkeste og uttrykt sterk anger. Han har vært programleder hos oss i mer enn 15 år, og når konklusjonen fra påtalemyndigheten er så tydelig, mener vi det er klart for at Atle kommer tilbake til sine oppgaver hos oss, sier Andresen.

Antonsen valgte også å trekke seg fra TVNorge-programmet «Kongen befaler» etter opptrinnet. Der ble det i desember klart at Bård Ylvisåker erstatter Antonsen som programleder i kommende sesong.

Powered by Labrador CMS