Bodø kommune og Bodø Pensjonskasse er ikke fornøyde med den lokale mediedekningen.

Bodø-klager dominerer på neste PFU-møte

Fire av ni åpne saker fra Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Når Pressens Faglige Utvalg (PFU) møtes neste onsdag, er det et sted som skiller seg ut geografisk. Av ni åpne saker, er fire av dem fra Bodø.

Bodø Pensjonskasse har klaget inn NRK, Avisa Nordland og Bodø Nu. I tillegg har Bodø kommune klaget inn Avisa Nordland.

Sakene er en del av samme sakskompleks, og omhandler blant annet pensjonskassens behandling av sensitive personopplysninger. En lokal varsler har meldt ifra. Lokalpolitikere har engasjert seg. Og Datatilsynet er også på banen.

NRK og Bodø Nu mener selv at de ikke har brutt god presseskikk i sin dekning. Men både NRK og Avisa Nordland har gjort rettelser i ettertid. Sistnevnte skriver også at avisen ikke har oppfylt kravene om samtidig imøtegåelse, noe som vil være et brudd på punkt 4.14 i Vær varsom-plakaten.

På PFU-møtet skal også klagen fra Corax Film mot Faktisk.no behandles. Det er en faktasjekk av dokumentarfilmen «Møller og avmakt: Økonomibløffen» som er klaget inn. Daglig leder i Corax Film, Magne Helge Sleire, har tidligere uttalt til Journalisten at han er skuffet over Faktisk.no sin oppførsel.

Faktasjekken ble også publisert her på Journalisten.

Andre saker som skal behandles er en klage fra Documents forrige styreleder, som mener nettstedet brøt ni punkter i Vær varsom-plakaten da det omtalte hans avgang.

Disse sakene skal PFU ta stilling til:

Åpne saker

Lukkede saker

  • NN mot Lillesands-Posten
  • NN mot Discovery Networks

Journalisten strømmer alle de åpne sakene på møtet. Strømmingen er også tilgjengelig for andre medier som ønsker å bruke den.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken sto det: «De tre innklagede mediene mener selv at de ikke har brutt god presseskikk». Avisa Nordland innrømmer i sitt tilsvar at de ikke har oppfylt kravene om samtidig imøtegåelse.

Powered by Labrador CMS