– Dette var noe som startet som et lite prosjekt, men som ble større og mer arbeid enn jeg trodde, sier Maren Wilberg Rostad i Avisa Oslo.
– Dette var noe som startet som et lite prosjekt, men som ble større og mer arbeid enn jeg trodde, sier Maren Wilberg Rostad i Avisa Oslo.

Maren Wilberg Rostad med TV-serie om dating i hovedstaden

Avisa Oslo publiserer sin første nettserie: – Det er virkelig en jungel der ute

Over halvparten av innbyggerne i Oslo bor alene, og antallet single er høyere enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I serien utforsker programleder og reporter i Avisa Oslo, Maren Wilberg Rostad, ulike sider ved datinglivet i Oslo.

– Det er veldig gøy at den er ute, for dette var noe som startet som et lite prosjekt, men som ble større og mer arbeid enn jeg trodde. Jeg har fått kjempebra tilbakemeldinger på serien, både fra venner, bekjente og totalt ukjente. Det er veldig koselig, sier Rostad til Journalisten.

Eget privatliv

Bakgrunnen for serien er at over halvparten av innbyggerne i Oslo bor alene, og antallet single er høyere enn noen gang.

Rostad er en stor drivkraft bak det at serien ble noe av, og ideen til serien ble til under «prat på desken» der hun delte fra eget privatliv.
Rostad er en stor drivkraft bak det at serien ble noe av, og ideen til serien ble til under «prat på desken» der hun delte fra eget privatliv.

Rostad er en singel småbarnsmor som bor i Oslo, og har brukt sitt eget privatliv i TV-serien, som består av fem episoder:

– Det skulle egentlig handle om Oslo by og hvorfor så mange er single, men siden jeg er det perfekte eksemplet på den single i Oslo, så ble det mer og mer privat. Det var litt skummelt og uvant. Men jeg har blitt bedre kjent med meg selv og hva jeg ønsker gjennom serien, for eksempel at jeg trives med å være singel, sier hun.

I serien går hun gjennom noen av de mange datingsmulighetene som hovedstaden har å by på: fra speed-dating og turer på byen, til datingsapper, personlighetstester og kleine situasjoner.

– Det er virkelig en jungel der ute, sier Rostad.

Intern kompetanse

Serien er filmet og regissert av Avisa Oslos videosjef Erlend Vikene og klippet av Magnus Vinterbo.

Ansvarlig redaktør Magne Storedal er fornøyd med at avisen har klart å skape serien med interne krefter.

– Det viser at det er mulig å gå inn i TV-formatet, også for mindre redaksjoner. Dette hadde ikke vært mulig uten kompetansen Maren og Erlend har. Maren gir et sjeldent ærlig innblikk i singellivets utfordringer, og hun byr på seg selv og livet sitt. Hun er en modig reporter som gir mye, skriver Storedal i en epost.

– Vi har vist alle episodene foran en kresen fokusgruppe i forkant, og de kom med mange gode innspill. De kjente seg godt igjen i datinglivets utfordringer, tilføyer han.

Powered by Labrador CMS