Bord fullt av lokalaviser under Landslaget for lokalaviser (LLA) sitt landsmøte i Drammen i helga. Mange gleder seg over mediestøttemeldingen, men frykter ny postlov. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Endring i postloven kommer denne måneden. Kan gi færre dager med lokalavis på døren

LLA tar ikke sorgene på forskudd.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I april endres postloven. Posten vil redusere antall dager med postombæring til 2,5 dager i snitt i uka. Det kan bli skummelt for lokalavisene.

– Dersom de kutter ombæring til annenhver dag, uten å komme med kompenserende tiltak, vil det ikke være levelig for mange av våre medlemmer. Mange aviser har per i dag ingen alternativer til postlevering, sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA) til Klassekampen.

Fredag jublet han for mediestøttemeldingen, der kulturminister Trine Skei Grande (V) og regjeringen ønsker å sluse en større del av mediestøtten til landets lokalaviser. Men uten Postens levering, kan det se mørkt ut igjen. Hetland tar imidlertid ikke sorgene på forskudd.

– Inntil vi ser noe annet, håper og tror vi at den nye postloven blir til å til å leve med for lokalavisene, sier han.

Per i dag leverer Posten rundt 15 prosent av landets aviser, noe som tilsvarer 173.000 eksemplarer hver dag. I dag leveres det post fem dager i uka i snitt i Norge, men Posten ønsker 2,5 omdelingsdager i snitt, på grunn av nedgangen i brevpost.

Samferdselsdepartementet vil verken «avkrefte eller bekrefte» om endringene i postloven kommer denne uka, bare at de offentliggjøres i april.

Powered by Labrador CMS