Randi S. Øgrey fra MBL og Rune Hetland fra LLA ble lyttet til i transport- og samferdselskomiteen på Stortinget. Her er de to fra helt andre anledninger. Foto: Vidar Ruud og Erlend Daae / NTB Scanpix
Randi S. Øgrey fra MBL og Rune Hetland fra LLA ble lyttet til i transport- og samferdselskomiteen på Stortinget. Her er de to fra helt andre anledninger. Foto: Vidar Ruud og Erlend Daae / NTB Scanpix

Politikerne åpner for alternative løsninger for avisdistribusjon

MBL og LLA fikk støtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Transport- og samferdselskomiteen på Stortinget åpnet for fleksibilitet i valg av kompenserende tiltak da komiteen i går leverte sin innstilling til den foreslåtte postloven.

Eller sagt på en annen måte: de lyttet til medieorganisasjonenes innspill om å jobbe videre med løsninger som gjør at kanskje så mange som 95 prosent av abonnementavisene kan komme seg igjennom planlagte kutt i postombæringen uten at det rammer abonnentene.

Politikerne snudde etter at Mediebedriftens Landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) i forrige uke gitt ut og foreslo en alternativ måte å bruke de 255 millionene kronene som er satt av til å subsidiere avisombæring tre dager i uken etter at Posten kutter postlevering fra fem til to og en halv dager i uken.

Journalisten har tidligere skrevet om dette forslaget.

– Det er positivt at storting og regjering har lyttet til bransjen og innstiller på et vedtak som gir mulighet for å finne bedre løsninger. Nå vil man ta stilling til hvordan kompensasjonen skal brukes basert på analyser av hva som er best for flest mulig abonnenter, sier Randi S. Øgrey, administrerende direktør i MBL, til egen nettside.

Dette skriver komiteens flertall ved Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre i sin merknad

«Dette flertallet mener at departementet bør gis fleksibilitet til å kunne vurdere andre løsninger for hvordan distribusjonen foregår enn forslaget om avisomdeling tirsdag, torsdag og lørdag, slik det fremkommer av lovforslaget. Dette flertallet vil understreke at en slik vurdering kan gjøres av regjeringen dersom Mediebedriftenes Landsforening og Landslaget for lokalaviser i felleskap presenterer en alternativ løsning innenfor de økonomiske rammene som fremgår av forslaget. Et slikt forslag må også kunne realiseres innenfor de tidslinjene som legges til grunn i forslaget. Dersom et slik forslag fremlegges, legger dette flertallet til grunn at dette organiseres i tråd med lovforslaget.»

Powered by Labrador CMS