Foto: Kathrine Geard

TV 2 på vei inn i Mediebedriftene

Tar beslutning om MBL-medlemskap før sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 sier de skal ta beslutningen på et styremøte før sommerferien.

– Vi har hatt denne diskusjonen noen ganger tidligere, senest for to år siden da vi sto foran en større nedbemanning. Da valgte vi å la det ligge, men nå er det på dagsorden igjen. De aller fleste kommersielle mediebedrifter har valgt å være medlemmer, vi har valgt å stå utenfor siden starten i 1992, sier Indrøy.

Han sier de går glipp av noen goder ved å stå utenfor.

– MBL er både et nærings- og kompetansefellesskap. Vi ser at det er en del kompetanse som finnes der som vi har måttet kjøpe inn som eksterne tjenester, sier Indrøy.

Fortsatt eget tariffområde

Baard Zakariassen i journalistklubben i TV 2 forbereder seg til en ny forhandlingssituasjon.

– Det går nok mot MBL-medlemskap, det er i alle fall det ledelsen har innstilt på, sier han.

Zakariassen sier de fremdeles ønsker å være et eget tariffområde selv om selskapet går inn i MBL.

– Vi har ikke noe i mot at TV 2 går inn i MBL, vi er for organisasjonsfrihet. Vi er imidlertid opptatt av at vår tariffavtaler ikke settes i fare verken på kort eller lang sikt. Derfor er det viktig for oss at vår avtale fortsetter og at vi blir et femte tariffområde i MBL. Vi ønsker fortsatt forhandlinger på høsten og ikke på våren som de fleste andre, sier Zakariassen.

– Hvorfor er det viktig?

– Det korte svaret er at TV 2 har et mer ambisiøst skjema på høsten og at det dermed er langt mindre ønskelig at en streik skal inntreffe da.

– Dette trenger ikke få noen negative konsekvenser for oss. Det er ingen tekniske hindringer for at vi kan fortsette dagens tariffordning.

– Vil følge MBLs opplegg

Indrøy sier de har hatt tett dialog med de ansatte når de har diskutert MBL-medlemskap.

– Det har vært noe bekymring fra klubben om at de er redd for å miste goder. Det er noen goder i TV 2-overenskomsten som ikke er i MBL-avtalene, men det er også noen goder der som ikke er i TV 2-avtalen. Jeg mener at ingen av vilkårene vil bli dårligere.

Indrøy sier at det vil være naturlig med sentrale lønnsforhandlinger på våren og lokaloppgjør på høsten.

– Jeg registrerer at det finnes flere oppfatninger av dette, men jeg vil mene det er naturlig å følge MBLs opplegg hvis vi beslutter å melde oss inn.

Powered by Labrador CMS