Debatt:

Leder Fredrik Nordahl i Norsk Journalistlag i Telemark kritiserer Bård Hoksrud (Frp). Foto: NTB scanpix / skjermdump fra Facebook

Forsøpler debatten ved å hevde at journalister i Norge driver valgkamp for et rødere Norge

Kritiserer Bård Hoksruds Facebook-utspill.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hei Bård Hoksrud!

Aller først: Tilsvar og samtidig imøtegåelse er en selvfølge i journalistikken. Enig med deg der. Så er det også slik at i en valgkamp så kan avisdebattene ofte pågå i lengre tid fra dag til dag.

Men du skriver «Journalistenes valgkamp for et rødere Norge er tydeligvis i gang.» Her bommer du. Påstanden er, vel, jeg vil ikke si grov, slik krenkekorpset rundt om ofte skriver, men påstanden er en kortslutning. Du setter likhetstegn mellom dårlig håndverk og politiske motiver, men det har du ingen dekning for.

Ja, du og jeg vet at det finnes grundige og ferske undersøkelser (Norske Mediedager i Bergen, 2019) som viser at journalister flest er venstreorienterte. Men du vet også veldig godt at det ligger i journalistikkens natur å etterstrebe en nøytral dekning uansett hvilket journalistisk felt man dekker.

Du har selvfølgelig rett til å kritisere enkeltmedier som du synes ikke utfører sitt journalistiske håndverk godt nok. Men her trekker du inn alle journalister, og det mener jeg du ikke er i nærheten av å ha dekning for.

Er det slik at du mener at journalister i Norge driver valgkamp i spaltene i avis eller på nettet, på radio eller på TV, så ber jeg deg vise konkrete eksempler på det. Jeg kunne for eksempel sagt ««åh, jeg blir så irritert, nesten alle politikere forsøpler debatten når de generalisere og ikke gir konkrete eksempler på dem de kritiserer».

Men jeg går mer konkret til verks: Du, Bård Hoksrud, forsøpler debatten når du generaliserer og hevder på generelt grunnlag at journalister i Norge driver valgkamp for et rødere Norge.

Innlegget ble først publisert på Facebook-siden til Norsk Journalistlag i Telemark.

Powered by Labrador CMS