– Jeg fikk sjokk på fredag da myndighetene la fram krisepakken etter korona, sier Jim Receveur i Bauer Media.

Bauer Media truer med å trekke seg ut av Norge

– Svært alvorlig for oss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bauer Media, som blant annet eier Radio Norge, Vinyl og Radio1, fikk ikke støtte i koronakrisepakken. Nå truer de med å trekke seg helt ut av Norge.

– Jeg fikk sjokk på fredag da myndighetene la fram krisepakken etter korona og ser at de har lagt inn en setning som ekskluderer oss fra å motta støtte. Det er svært alvorlig for oss, sier administrerende direktør Jim Receveur til Medier24.

Kontantstøtteordningen satte som krav at selskaper ikke hadde gått i minus i 2019 – dermed var ikke Bauer kvalifisert for den. På grunn av den økonomiske situasjonen er de heller ikke kvalifisert til de statlige garanti- og låneordningene som er innført. Utkastet til mediestøtteordningen gir heller ikke støtte til Bauer Media, på grunn av at selskapet allerede har gjort kostnadskutt på 30 millioner kroner, som får effekt i år.

– Fjern den ene ekskluderende setningen i teksten som kom på fredag. Hvis ikke, må jeg gå til styret og anbefale å legge ned operasjonen i Norge, sier Receveur.

Bauer Media er et tysk konsern, som eier åtte radiokanaler i Norge, hvorav de mest kjente er Radio Norge og Radio1. Selskapet opererer i 13 land verden over, og eier mer enn 600 magasiner og tidsskrifter, samt over 100 radio- og TV-stasjoner.

Powered by Labrador CMS