NRK er klaget inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths venner».
NRK er klaget inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths venner».

Brunstad Christian Church klager NRK inn til PFU

Klager inn både dokumentar og promotering.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK er klagd inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths Venner», som ble vist på kanalen i november.

Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths Venner, klager inn NRK til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths Venner», skriver Medier24.

BCC klager på selve dokumentaren, i tillegg til promotering av produksjonen i sosiale medier og på radio.

Kringkastingsrådet behandlet saken i november etter å ha mottatt over 300 klager på serien, men NRK fikk medhold.

Klager mener rikskanalen bryter Vær varsom-plakatens punkt 3.2, som omhandler ukritisk bruk av kilder. BCC mener NRK har latt upålitelige kilder få prege fremstillingen av kirken og fremme alvorlige anklager.

I tillegg anklages kanalen for å ha brutt VVP 4.14 ved ikke å innhente samtidig imøtegåelse ved blant annet publisering av en promovideo på Instagram og Facebook med tittelen: «Hvorfor er lederne i Smiths Venner så rike?».

– I utgangspunktet mener vi at vi har dekning for det vi har publisert i saken. Så har vi selvfølgelig respekt for at PFU behandler de enkelte klagepunktene for seg, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.

Tidligere i mai skrev Medier24 at den kristne grunnskolen Ørsnes privatskole klagde NRK inn til PFU for samme Brennpunkt-dokumentar.

Powered by Labrador CMS