Flere er døde og hundrevis er skadd etter en kraftig eksplosjon ved havna i Beirut tirsdag.

Norsk journalist nær den dramatiske eksplosjonen i Beirut: – Så glassbiter overalt

Bendik Sørvig var på vei ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forfatter og journalist Bendik Sørvig var på vei ut da en enorm eksplosjon inntraff 3 kilometer unna boligen hans i Beirut. – Folk er i sjokk, sier han.

– Etter den første eksplosjonen trodde vi det var jordskjelv. Så kom den andre smellen, og vi kjente lufttrykket nær slo oss i bakken. Jeg og de to barna mine kastet oss ned på bakken, forteller Sørvig til NTB.

Sørvig forteller om kaotiske scener, og at han så glassbiter fra knuste vinduer opptil 5 kilometer unna eksplosjonen.

– Jeg var i Libanon da en eksplosjon tok livet av statsminister Rafik Hariri i 2005, men denne eksplosjonen var mye kraftigere, sier Sørvig, som har kjørt barna i sikkerhet hos et familiemedlem.

– Akkurat nå er situasjonen veldig uoversiktlig, og de fleste går rundt i sjokk. Jeg har hørt meldinger om at et sykehus alene har tatt imot 500 skadde, sier Sørvig, som er forfatter og journalist og også stedlig representant for bistandsorganisasjonen NORWAC.

Utenriksdepartementet bekrefter at de foreløpig ikke har fått inn melding om skadde nordmenn i forbindelse med eksplosjonen.

– Ansatte ved ambassaden er alle trygge. Vi har sendt ut melding til reiseregistrerte nordmenn i Libanon og har ikke fått henvendelser, men situasjonen er fortsatt under utvikling, sier utenriksdepartementets pressekontakt Ane Lunde.

Heller ikke noen de internasjonalt ansatte ved Norsk Folkehjelp i Libanon er skadd, men hovedkontoret til organisasjon, som ligger flere kilometer unna havna, har fått seg en kraftig trøkk.

– Vinduene ved kontoret vårt er slått inn og dørene er falt av hengslene, sier Gudrun Bertinussen, landdirektør for Norsk Folkehjelp i Libanon.

Eksplosjonene raserte også redaksjonslokalene til avisen Daily Star , viser en video lagt ut på Twitter av en av avisens journalister.

Powered by Labrador CMS