Per Flåthe innrømmer at læringskurven er en smule bratt, og selv om han har vært nødt til å legge private ting til side, er han glad for å ha fått muligheten til å «kjenne lukta av sagmugg igjen»

Drangedalsposten

Bemanningskrise i lokalavisa – sommervikaren tar over som redaktør 

– Om vi skulle få gitt ut avisa måtte jeg trå til, sier den ferske konstituerte redaktøren i Drangedalsposten.

Publisert

Egentlig så han for seg å tre inn i pensjonistenes rekker, men da begge de to fast ansatte i Drangedalsposten ble sykemeldt i sommer, måtte Per Flåthe trå til som sommervikar i lokalavisa. 

Drangedalspostens redaktør, Anita Mjelland, er fortsatt sykemeldt og Flåthe har dermed takket ja til å ta over jobben som både redaktør og daglig leder i en periode. 

– Det er jo ganske enkelt fordi vi var skrekkelig uheldige. Begge de to faste ansatte, altså journalisten og redaktøren, pådro seg skader, så om vi skulle få gitt ut avisa måtte jeg trå til, sier Flåthe til Journalisten. 

Han fortsetter: 

– Det er jo ganske hyggelig og spennende at et menneske i min alder får et sånt tilbud. Jeg blir 68 om en måned, men som jeg har sagt til mine venner synes jeg i likhet med sirkushesten at det er veldig spennende å komme tilbake i manesjen igjen. 

Lokalavisa gir ut papirutgave hver torsdag.

Flåthe innrømmer at læringskurven er en smule bratt, og selv om han har vært nødt til å legge private ting til side, er han glad for å ha fått muligheten til å «kjenne lukta av sagmugg igjen».

Flåthe har lang fartstid som frilansjournalist og har sittet i styret i Drangedalsposten i nærmere ti år, men har nå trukket seg fra vervet. Han trekker seg også fra valgkampen i Bamble der han stod på lista for Rødt. 

– Poenget med det hele er at det er jobb å gjøre for å redde en viktig arbeidsplass, og en viktig  institusjon i lokalmiljøet i Drangedal. Heldigvis har det reddet oss fra alvorlige konsekvenser for de ansatte her, avslutter Flåthe.

– Jeg er svært glad for at Per har sagt ja til å fungere som redaktør og daglig leder til Mjelland kommer tilbake, sier styreleder Eirik Haugen til egen avis.Powered by Labrador CMS