Bente Klemetsdal. Foto: Birgit Dannenberg.

Tilsynet mener Radio 1-samarbeid er ulovlig

Varsler sanksjoner mot Radio Pluss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I vår ble det kjent at Radio Pluss videresender innhold fra Radio 1 Hits på sin nisjekonsesjon. Det går Medietilsynet nå ut og erklærer ulovlig. Tilsynet mener samarbeidet er en omgåelse av grunnlaget konsesjonen er gitt på.

– Det er ikke forbudt å samarbeide om programutveksling, men en konsesjonær må like fullt ha en selvstendig redaksjonell virksomhet for at det kan sies at konsesjonen benyttes etter forutsetningene. Den er totalt fraværende i dette tilfelle, sier seniorrådgiver Ingvil Conradi Andersen i Medietilsynet i en melding.

Uenig

Andersen viser videre til at Radio 1 Hits på denne måten har fått tilgang til et attraktivt konsesjonsområde hvor de ikke har sendetillatelse.

– Vi mener en slik videresending av en kommersiell aktør på et nisjeradionett ikke bare er ulovlig, men også klart uheldig, sier Andersen. Radio Pluss har fått til 15. august på seg å svare på tiltalen fra tilsynet.

Bente Klemetsdal i SBS Radio Norge sier til Journalisten at de vil sette seg ned og se på tilsynets melding. Hun regner med at også Radio 1 Hits vil formulere et tilsvar.

– Vi mener dette ikke er ulovlig. tilsynet har synspunkter og tolkninger som det synes at de ikke klarer å hjemle noe sted.

Tidligere har konkurrentene til Radio 1 Hits klaget over samarbeidet mellom de to radiostasjonene.

Powered by Labrador CMS