Foto: Martin Huseby Jensen.

– Har ikke hatt nytte av Oslo-pressen

– Spekulasjonene i Oslo-pressen har ikke vært dårlige. De har truffet godt der. Men jeg har ikke hatt noen nytte av dem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fran Aarebrot mener at nyhetsjournalistikken i «mastesaken» var det Vestlands-pressen som gjorde, ikke avisene i Oslo.

– Det er en forskjell på dekning. Bergens Tidende har gjort en formidabel jobb med å grave fram dokumenter som ikke er gjengitt i Oslo-pressen, sier professoren ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Nyheter

Aarebrot viser til BTs sak om at Statsnett ikke skal ha undersøkt sjøkabelen i Oslofjorden på flere tiår. Selv er han sterk motstander av strømmaster i Hardangerfjorden, og har heller ikke lagt skjul på det.

Han mener at selve definisjonen på en nyhet bør være at leseren tenker; oi, dette har jeg ikke sett før. I så måte mener Aarebrot at hovedstadsmediene ikke har gjort jobben godt nok.

– Det som forundrer meg er at Oslo-pressen funderer på om regjeringen lider nederlag, mens BT graver i materiale og forsøker å få fatt i fakta. Rent journalistisk er BT utrolig mye bedre enn dem som sitter og synser. Synsing kan Willoch ta seg av, sier han.

Spekulasjoner

Professoren mener at redaksjonene i Oslo på mange måter er kommet bakpå, og at de har bagatellisert saken og har vært mer opptatt av at det er mer gøy å «gi Stoltenberg en på trynet».

– Spekulasjonene i Oslo-pressen har vært langt fra dårlige. De har truffet godt der. Men jeg har ikke hatt noen nytte av dem.

Powered by Labrador CMS