Foto: Birgit Dannenberg

Millionoverskudd i Dagbladet

Prisøkning ga positivt løft for papiravisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Selv om Dagbladets opplag faller dramatisk, har avisen likevel klart å holde opplagsinntektene stabile. Ifølge pressemelding i november bidro prisøkningen i fjor til en inntektsvekst i tredje kvartal på 4,6 prosent.

Løft

Flere kilder Journalisten har vært i kontakt med i Dagbladet bekrefter at avisen ligger an til et overskudd på 20 millioner kroner for 2009.

Konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen sier at han ikke vil kommentere disse tallene nå, siden regnskapet for 2009 ikke er avsluttet.

Dersom tallene stemmer, er det et hyggelig økonomisk løft for Dagbladet. Papiravisen hadde i 2008 et driftsoverskudd på 3,4 millioner kroner, under en femtedel av fjoråret.

Krympet søndag

Etter de første ni månedene av 2009 hadde avisen et driftsoverskudd på 10,1 millioner kroner.

En annen faktor som kan ha bidratt til det gode resultatet er trykkerikostnadene. Ved å redusere størrelsen på søndagsavisen har Dagbladet også redusert kostnadene. Det skyldes at prosessen med å få søndagsmagasinet inn i papiravisen er blitt mer automatisert.

Administrerende direktør Terje Wibe har tidligere sagt at dersom leserne ønsker det mer kompakte formatet, vil han ikke utelukke at det kan bli innført hele uken.

Dagblad Trykk

Avisen har også spart penger på at Dagblad Trykk har redusert trykkprisen. Ledelsen i avisen skal ha vært i kontakt med konkurrerende trykkerier for å få et prisoverslag på trykken. Disse har kommet med tilbud som har ligget nær 15 millioner kroner lavere enn det Dagbladet har betalt trykkeriet sitt.

En ansatt som ikke ønsker å navngis forklarer at dette skal ha ført til at Dagblad-Trykk nedjusterte prisen med over ti millioner kroner. Det er uklart om denne innsparingen bidro til å løfte overskuddet allerede i fjerde kvartal.

Powered by Labrador CMS