Papirutgaven går mot et pent overskudd. Foto: Espen Moe

Mot Dagblad-overskudd på 60 millioner

Opplagsfallet er bremset, dermed skyter inntektene fart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i år ble det kjent at Dagbladet hadde et overskudd på tjue millioner kroner i fjor, nå ligger det an til det tredobbelte for 2010. Ifølge sentrale kilder i avisen kan driftsresultatet ende tett opp mot 60 millioner kroner i pluss.

Mens fjorårets overskudd skyldtes prisøkning, skyldes årets overskudd flere ting, blant annet ser ledelsen nå at effekten av kostnadskuttene begynner å slå inn.

Opplag

Viktigste grunn til at driftsoverskuddet minst blir det dobbelte av budsjettert, er opplaget. I sommer gjorde administrerende direktør Terje Wibe det klart at Dagbladet solgte mer enn det var budsjettert med.

Journalisten har tidligere fortalt at Dagbladet hadde budsjettert med rundt 80.000 aviser i gjennomsnittlig hverdagsopplag. Tidligere i år ble det også kjent gjennom Berner Gruppens kvartalsrapport at avisen hadde falt under 100.000 eksemplarer i årets første kvartal.

Fallet er bremset

Flere sentrale kilder Journalisten har vært i kontakt med i Dagbladets organisasjon forteller at det nettopp er opplaget som gjør at driften går så godt. For opplagsfallet skal ifølge de samme kildene være markant bremset opp gjennom sommeren, en utvikling som har fortsatt gjennom høsten.

– Jeg ønsker ikke å kommentere disse tallene nå, sier direktør Wibe når Journalisten presenterer informasjonen for ham.

På døren

Hvorvidt det er sjefredaktør Lars Helles fokus på forbrukerjournalistikk som igjen skapt økt interesse for avisen, er usikkert. Avisen har uansett holdt på løssalgsprisene, slik de ble anbefalt av medieanalytikere tidligere i høst.

Om noen få uker kommer Dagbladet, som VG, med bud levert på døren i Oslo og Akershus til de som ønsker et slikt tilbud.

Powered by Labrador CMS