Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Nesten 20.000 aviser borte

Dagbladet snart under 100.000 i opplag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tredje kvartal hadde papiravisen Dagbladet rundt 107.000 i opplag på hverdager og under 190.000 på lørdager. På søndager selger Dagbladet nå i overkant av 92.000 aviser.

Konsernet leverte et driftsresultat før avskrivninger på 16,9 millioner kroner, det er 1,8 millioner bedre enn ved samme tid i fjor.

I papiravisen ble driftsinntektene svekket med over 18 millioner kroner sammenlignet med fjoråret, samtidig ble driftsutgiftene redusert med 21,4 millioner kroner.

I en melding skriver Berner Gruppen at prisøkning og produktutvikling har bidratt positivt på bunnlinjen til papiravisen. Inntektene fra avissalget steg med 4,6 prosent i perioden til 462,7 millioner kroner.

Det kan komme godt med da annonseinntektene falt fra 187,4 millioner i fjor, til 149,8 i år.

Ikke helt på nett

Situasjonen i annonsemarkedet preger Dagbladet.no økonomisk. Annonseinntektene svikter nettselskapet. Driftsinntektene falt med i underkant av 20 millioner kroner, sammenlignet med fjoråret, til 79,2 millioner kroner.

Dermed endte driftsresultatet i rødt. Mens nettselskapets driftsresultat i fjor var 8,1 millioner kroner i pluss, endte tallene i tredje kvartal i år på minus 6,9 millioner.

Samtidig økte Dagbladet.no sine lesertall betraktelig. Sammenligner vi år mot år økte antall daglige unike brukere med 85.000 til 591.000 brukere.

Rødt trykk

I Dagblad Trykk er tallene røde også i tredje kvartal.

Trykkeriet leverte et driftsresultatet på minus fire millioner kroner, mot minus 1,7 millioner ved samme tid i fjor.

Kostnadene er da redusert med 13,6 prosent til 139,1 millioner kroner gjennom nedbemanninger. Selskapet har nå 96,3 årsverk, 11,2 færre enn i fjor.

Effektiviseringsprosjektet, som ble vedtatt for trykkeriet februar, vil gi effekt på bunnlinjen i november. Det er samtidig planer om ytterligere kostnadsreduserende tiltak.

Ned

Eiendomsavkastningene går tilbake i konsernet. Det gamle avishuset i Akersgata er helt utleid, men Ridehuset på Skøyen har så langt ikke fått noen løsning. I meldingen fra selskapet heter det at markedet for kontorlokaler i Oslo er vanskelig, men at det ventes at Ridehuset vil bli viktig i porteføljen.

Eiendomsdelen i Berner Gruppen fikk et svekket driftsresultat sammenlignet med fjoråret på 7,3 millioner kroner.

Investeringsporteføljen til Berner fortsetter nedover bakken den la ut på fra nyttår. Selskapets investeringer i fond og aksjer (Orkla og NHST) var ved utgangen av tredje kvartal verdsatt til 265 millioner kroner, ned 53 millioner kroner på tre måneder.

Powered by Labrador CMS