Pål Hellesnes. Foto: Kathrine Geard

Tar Klassekampen på eiersiden

De ansatte kjøper seg opp i avisen etter at Johan H. Andresen kjøpte fem aksjer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Når noen av Norges rikeste menn kommer inn på eiersiden av arbeidsplassen vår, må vi som ansatte også sikre oss en bit av kaka, sier leder i redaksjonsklubben Pål Hellesnes i en pressemelding.

Han viser til Johan H. Andresens kjøp av fem aksjer til 1000 kroner per aksje i tampen av forrige måned. Ifølge Finansavisen vil disse aksjene bli overført til Klassekampens venner.

Møter investorene

Pressemeldingen fra redaksjonsklubben forteller at de har kjøpt fire aksjer til samme prisen, og at det er blant annet for å møte blant andre investor Øystein Stray Spetalens varslede interesse for å kjøpe seg opp i selskapet under den pågående emisjonen.

Til Journalisten utdyper Hellenes med å fortelle at de kjøper 0,0136 prosent av avisen for å bidra til å styrke sin egen arbeidsplass, samt å sikre at Klassekampen eies av mange forskjellige bevegelser og organisasjoner.

– Det er jo veldig hyggelig og flott at folk støtter opp om avisen vår. Jeg må si det er oppsiktsvekkende at en så oppegående kapitalist som Andresen frasier seg muligheten til å påvirke i Klassekampen, om enn gjennom bare å møte til generalforsamlingen, sier Hellesnes om Andresens overføring av aksjene til Klassekampens Venner.

Får inn millioner

Venneforeningen er for øvrig den nest største eieren med 17,97 prosent av aksjene i avisen før emisjonen. Størst er Rødt som eier 21,45 prosent av aksjene og tredjestørst er Fagforbundet som eier 12,96 prosent av aksjene.

Ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen forteller at den pågående emisjonen har gått i to ledd. I den første delen spyttet de største eierne inn 5,9 millioner kroner.

I den pågående folkeaksjen som pågår nå holder Braanen igjen på tallene, fordi han ikke ønsker å love noe.

– Men det ser veldig lovende ut. På en dag solgte de 50 aksjer.

 

Powered by Labrador CMS