– NRK er en av de viktigste mediebedriftene i Norge, med utrolig mange dyktige folk, sier Bjørn Eckblad.

MEDIEFOLK:

Bjørn Eckblad blir ny rådgiver for kringkastingssjefen

Tidligere mediejournalist skal nå jobbe tett med NRK-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Eckblad (56) er i dag ansatt som kommunikasjonsrådgiver for kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen

Eckblad kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Kulturdepartementet. Tidligere jobbet han mange år i Dagens Næringsliv.

– Jeg er svært glad for at Bjørn Eckblad har sagt ja til å bli rådgiver i staben min. Med sin sterke faglige bakgrunn fra journalistikken og embetsverket, vil han bli en styrke for hele NRK, sier kringkastingssjefen i en pressemelding.

Eckblad var journalist i DN i perioden 1997-2019, hvor han blant annet dekket mediebransjen for Etterbørs-seksjonen. Han har også journalisterfaring fra Varden.

Sommeren 2019 meldte han overgang til Kultur- og likestillingsdepartementet, der han har jobbet som rådgiver innen mediepolitikk og teknologirelaterte spørsmål.

Eckblad er utdannet ved journalistlinjen i Volda og har i tillegg en cand.mag. grad fra Universitetet i Oslo. 

Eckblad har tidligere gitt ut to bøker, «Radiokrigen» (2009) med Svein Tore Bergestuen, og «Se hva som skjedde. Historien om TV 2» (2012) med Gøran Skaalmo.

– NRK er en av de viktigste mediebedriftene i Norge, med utrolig mange dyktige folk. Derfor er det en spennende utfordring å bli en del av dette laget. Samtidig blir det vemodig å forlate departementet og alle de flinke og hyggelige kollegene der, sier Eckblad i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS