Marius Lillelien, distriktdirektør i NRK (t.v.), Heidrun Reisæter, teknologidirektør i NRK, og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i Bodø.
Marius Lillelien, distriktdirektør i NRK (t.v.), Heidrun Reisæter, teknologidirektør i NRK, og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i Bodø.

NRK etablerer produkt-utviklingsteam i Bodø

– Et konkurransefortrinn, fastslår kringkastingssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRKs teknologidivisjon etablerer seg i Bodø, skriver rikskringkasteren i en pressemelding.

I første omgang skal det ansettes 15 nye medarbeidere. Disse skal samlokaliseres med NRK Nordland, men vil være en del av Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen som ellers høres til i Olso.

Denne avdelingen designer og utvikler, forvalter og drifter publikumsprodukter som NRK TV, NRK Radio, NRK Super, YR og NRK.no. 

Teknologidirektør Heidrun Reisæter sier ifølge pressemeldingen at NRK har behov for mer kraft i produktutviklingsarbeidet.

– Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologi-utviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere.

Allerede nå starter jakten på utviklere og en leder for etableringen av teamet i Bodø.

– Vi håper å rekruttere flinke folk som allerede bor i Bodø, bodøværinger som vil flytte hjem igjen og andre som søker spennende oppgaver og nye utfordringer ved å flytte på seg, sier teknologidirektøren.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen fastslår at NRK både er og skal være til stede i hele Norge.

– NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen ifølge pressemeldingen.

En som er glad for at Bodø ble valgt, er NRKs distriktsdirektør:

– Bodø er en by i sterk vekst og utvikling og NRK Nordland er et av de mest nyskapende redaksjonelle miljøene i hele NRK når det gjelder å teste ny teknologi for å nå enda bedre ut til folk. Så selv om det nye utviklermiljøet ikke skal jobbe direkte opp mot det innholdet NRK Nordland lager i det daglige, er vi sikre på dette blir en veldig god match, sier Marius Lillelien.

Se NRK Nordlands innslag om etableringen:

Powered by Labrador CMS