NJ Vs Bodø Nu. Jon wessel-Aas, Mads Backer-owe Vibeke Lærum. Foto: Marte Vike Arnesen 2023.
Sjefredaktør Simen Pedersen i Bodø Nu bekrefter at de anker dommen fra Oslo tingrett.

Bodø Nu anker sitatsak-dommen

Ber om ny behandling av omdiskutert dom.

Publisert Sist oppdatert

Lokalavisa Bodø Nu anker forrige ukes dom fra Oslo tingrett, der retten fant at en sitatsak hadde for store likheter med en podkastepisode.

Det bekrefter sjefredaktør Simen Pedersen overfor Journalisten.

– Vi har bestemt oss for å anke saken til lagmannsretten. Vi mener utfallet av dommen er feil, og siden det er en prinsipielt viktig sak, har vi bestemt oss for å anke, skriver Pedersen i en sms til Journalisten.

Dommen, som fastslår at avisa må betale to journaliststudenter 5000 kroner hver pluss saksomkostninger på mer enn 120.000 kroner, vakte umiddelbart oppsikt onsdag. Studentene ble representert av advokater fra Norsk Journalistlag (NJ).

Norsk Redaktørforenings generalsekretær Reidun Kjelling Nybø kalte det en svært svak dom, mente det var veldig synd at saken gikk helt til retten, og gikk så langt som å si at de mener dommen ankes.

Amedia-topp Stig Finslo uttalte til Journalisten at de mener en stående dom vil ramme alle norske mediers praksis på sitatområdet.

Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen skrev i en kommentar allerede før dommen kom at «hvis NJ vinner denne saken, bør motparten anke».

Norsk Journalistlag tror på sin side ikke på praktiske ringvirkninger av dommen:

– Denne saken endrer ikke hverdagen eller praksisen for mediehus flest, men viser at det ikke er anledning til å forsyne seg av andres arbeid uten å betale for det, har NJ-leder Dag Idar Tryggestad uttalt.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS