Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon som Oslo tingrett.
Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon som Oslo tingrett.

Dagens Næringsliv er frikjent for ærekrenkelser – igjen

Paal Diskerud tapte i lagmannsretten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Forretningsmannen Paal Diskerud har tapt en ny rettsrunde mot Dagens Næringsliv, skriver Rett24.

Denne gangen er det Borgarting lagmannsrett som frikjenner avisen for ærekrenkelser.

Diskerud gikk til sak mot DN på bakgrunn av en artikkel fra 2014, der han mener seg omtalt som korrupt.

DN omtalte at Tinn kommune hadde anmeldt et selskap kontrollert av Diskerud til Økokrim for mulig korrupsjon. Økokrim åpnet ikke etterforskning.

Diskerud saksøkte DN for ærekrenkelser og krevde erstatning og oppreising, men ble selv idømt saksomkostninger på nær millionen da Oslo tingrett behandlet saken.

Denne kjennelsen ble i fjor anket – og nå har lagmannsretten kommet til samme konklusjon, og Diskerud må ut med ytterligere en halv million i saksomkostninger, skriver Rett24.

«Lagmannsretten finner [...] at Dagens Næringsliv har foretatt en forsvarlig kontroll av opplysningene. Det var tale om en anmeldelse fra et offentlig organ, som det er grunn til å feste lit til, og journalistene hadde vært i kontakt med de sentrale aktørene både på kommunal side og i de involverte selskapene», heter det i kjennelsen.

Da ankesaken startet i mars, krevde Diskerud at DN måtte legge fram dokumenter som kunne røpe kilden i artikkelen fra 2014. Retten konkluderte imidlertid med at kildevernet måtte gå foran.

Powered by Labrador CMS