Brent Renaud ble søndag drept av russiske styrker i Ukraina mens han jobbet med et prosjekt for Time om den globale flyktningkrisen. Her er han avbildet under en prisutdeling i New York i 2015.

Magasinet Time hyller drepte Brent Renaud

– Vi er dypt rystet over tapet, sier sjefredaktør.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magasinet Time hyller den drepte journalisten Brent Renaud som var på oppdrag for dem i Ukraina da han ble skutt av russiske militære.

– Vi er dypt rystet over tapet av Brent Renaud. Som prisbelønnet filmmaker tok han på seg de tøffeste oppdragene rundt om i verden, ofte sammen med broren Craig Renaud, sier Times sjefredaktør Edward Felsenthal.

50 år gamle Renaud var i Irpin utenfor Kyiv da han og en kollega ble beskutt mens de satt i bilen sin. Han jobbet med et prosjekt om den globale flyktningkrisen på oppdrag for Time.

En videosnutt som er delt på Twitter av et medlem av Ukrainas nasjonalforsamling, viser Renauds sårede kollega Juan Arredondo i en sykeseng i Kyiv, der han forteller at de ble beskutt fra en veisperring i Irpin.

Talsmann for USAs utenriksdepartement, Ned Price, sier at USA reagerer med avsky på at filmmakere, som er ikke-stridende, blir drept og såret i Ukraina av russiske styrker.

Ifølge Renauds hjemmeside har han jobbet på prosjekter i Irak og Afghanistan. Han har også dokumentert situasjonen etter jordskjelvet i Haiti, narkokartellenes vold i Mexico og situasjonen til unge flyktninger i Mellom-Amerika. Han har tidligere jobbet blant annet for New York Times.

nils.myklebost@ntb.noBilde: U4l99rvnNTEDen amerikanske filmmakeren Brent Renaud ble søndag drept av russiske styrker i Ukraina mens han jobbet med et prosjekt for Time Magazine om den globale flyktningkrisen. Her er han avbildet under en prisutdeling i New York i 2015. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB

Powered by Labrador CMS