Thomas Frigård (t.v.) fra Kommunal Rapport og Torgeir Pedersen Krokfjord fra Dagbladet har gått sammen om graveprosjektet om hackerangrepet mot Hurtigruten.

Samarbeidsprosjekt:

Dagbladet og Kommunal Rapport med gravesamarbeid om hackerangrep

– Forskjellene mellom Dagbladet og Kommunal Rapport vil være til gode for journalistikken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet og Kommunal Rapport avslørte i dag hvem som sto bak det omfattende hackerangrepet mot Hurtigruten. Tidligere har de to mediene avdekket at også Nordland fylkeskommune ble angrepet fra utlandet.

Sakene er jobbet fram av journalistene Torgeir Pedersen Krokfjord i Dagbladet og Thomas Frigård i Kommunal Rapport, og er en del av et større samarbeidsprosjekt.

Samarbeidsprosjektet består i at en medarbeider fra Kommunal Rapport jobber noen måneder sammen med Dagbladets gravegruppe.

– Beriker samarbeidet

I tillegg er det tett kontakt mellom redaksjonssjef Siri Gedde-Dahl i Dagbladet og Kommunal Rapports redaktør, Britt Sofie Hestvik, samt mellom Dagbladets gravegruppe og Kommunal Rapports redaksjon.

– Vi mener at forskjellene mellom Dagbladet og Kommunal Rapport vil berike samarbeidet og være til gode for journalistikken, sier Hestvik i en pressemelding.

Tydelig samarbeidsavtale

Samarbeidsprosjektet er et svar fra Kommunal Rapport på at Dagbladets gravegruppe ønsket å engasjere Kommunal Rapport-journalist Thomas Frigård en tilsvarende periode som nå er blitt til et felles prosjekt.

– Dagbladets gravegruppe rekrutterer fortrinnsvis internt til sine graveprosjekter, og vil fortsette med det. Vi er likevel åpne for spennende samarbeidsprosjekter, sier Gedde-Dahl.

– Det har vært inspirerende å videreutvikle graveprosjektet sammen, slik at det har like stort potensiale for begge redaksjonene. En tydelig samarbeidsavtale og prosjektbeskrivelse er etter min erfaring avgjørende for framdrift og resultat i samarbeidsprosjekter. Disse forutsetningene er på plass her, legger Hestvik til.

Powered by Labrador CMS