Mathias Fischer, tidligere politisk kommentator, blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet, ifølge VG.
Mathias Fischer, tidligere politisk kommentator, blir statssekretær i Klima- og miljødepartementet, ifølge VG.

Tidligere politisk kommentator blir statssekretær

26-åring får nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere politisk kommentator i Bergens Tidende og TV 2, Mathias Fischer, blir statssekretær for den nye klimaministeren Sveinung Rotevatn (V).

26-åringen fra Bergen var fra 2008 til 2013 aktiv i Unge Venstre og Venstre. Etter stortingsvalget i 2013 ble han valgt som andre vararepresentant til Stortinget for Hordaland Venstre.

Gikk til Try

Fischer kommer fra stillingen som rådgiver i kommunikasjonsbyrået Try Råd. Her deltok han blant annet i arbeidet med en omstridt reklamekampanje for vindkraftutbyggeren, skriver Bergens Tidende.

Sentralt i kampanjen er en klimaklokke i Høg-Jæren vindpark i Rogaland, som teller ned til utgangen av 2030, med teksten «vi har ingen tid å miste». Forbrukertilsynet har mottatt 68 henvendelser etter kampanjen.

Deler av kritikken er rettet mot skremmende bilder og lys som kan gi barn klimaangst, opplyste direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet til Aftenbladet.

Ukjent omfang

Fischers kundeliste har videre bestått av NHO, Gyldendal, Igaidi, Oslo universitetssykehus, Redningsselskapet, DIPS, Try Reklame, Try Apt og Try Opt, skriver Medier24.

Omfanget av oppdragene er ukjent.

Klima- og miljødepartementet har ennå ikke tatt stilling til Fischers habilitet.

– For tilliten til systemet er det alltid ekstremt viktig at vi holder slike ting veldig klart, sier departementsråd Tom Rådahl i Klima- og miljødepartementet.

Forsvarer

Rotevatn mener utnevnelsen av Fischer hadde vært mer problematisk hvis TRY Råd ikke hadde hatt åpne kundelister.

– Det er viktig å ha rom for at folk kan komme inn i politikken selv om de har jobbet for ulike selskaper, interesseorganisasjoner, foreninger eller kommunikasjonsbyråer, sier Rotevatn til NTB.

– Alternativet er at alle skal jobbe med politikk hele livet.

Den nye klimaministeren sier han ikke ser det som noe problem at Fischer nå kommer til rollen som statssekretær i Klima- og miljødepartementet etter å ha jobbet i TRY Råd.

Fischer har ingen skjulte bindinger, fastholder Rotevatn.

– Selskapet han jobbet i, har åpne kundelister. Hvis de ikke hadde hatt det, så ville det etter mitt syn ha vært mer problematisk, sier han.

Powered by Labrador CMS