– Regjeringen har derfor besluttet å stanse sending av France 24 på vårt territorium på ubestemt tid, sier en talsmann for juntaen som styrer Burkina Faso.

Aal-Qaida i Nord-Afrika

Burkina Faso stanser TV-sendingene til France 24

Sendingen til France 24 stanses i Burkina Faso etter at den franske TV-kanalen sendte et intervju med lederen for al-Qaida i Nord-Afrika.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Ved å åpne eteren for lederen for AQIM (al-Qaida i islamske Maghreb), opptrer ikke France 224 bare som kommunikasjonsbyrå for terroristene, men gir også terrorhandlinger og hatytringer legitimitet, sier en talsmann for juntaen som styrer Burkina Faso.

– Regjeringen har derfor besluttet å stanse sending av France 24 på vårt territorium på ubestemt tid, fastslår talsmann Jean-Emmanuel Ouedraogo.

6. mars kringkastet France 24 skriftlige svar fra den regionale al-Qaida-lederen Abu Ubaydah Yusuf al-Annabi på 17 spørsmål stilt av kanalens spesialist på jihadistsaker.

Kanalen, som finansieres av den franske staten, sier juntaens beskyldninger mot dem er grunnløse.

– Vi har aldri gitt ham ordet direkte, sier France 24 og viser til at al-Annabis svar ble gjengitt i en samtale i studio.

I desember, ble Radio France International (RFI), som tilhører samme mediehus som France 24, suspendert i Burkina Faso. Begge kanalene har også sendeforbud i nabolandet Mali, som også styres av en junta som kjemper mot islamistiske opprørere.

Powered by Labrador CMS