Carine Johansen slutter i alle verv i Edda Media som følge av at hun har sagt opp i Østlandets Blad, men hun fortsetter som landsstyremedlem i NJ. Foto: Birgit Dannenberg

Sluttet i ØB – ut av Edda-verv

NJ-landsstyremedlem Carine Johansen har sluttet i Østlandets Blad

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landsstyremedlem i Norsk Journalistlag (NJ) og tillitsvalgt i NJ Edda Media, Carine Johansen, sa i juni opp jobben som journalist i Østlandets Blad (ØB). Hun har derfor trukket seg fra vervet som konserntillitsvalgt i Edda Media.

Ikke motivert

– Jeg har av eget ønske sagt opp min stilling i ØB. Det har jeg gjort etter en grundig tankeprosess, skriver Johansen i en e-post til Journalisten.

– Etter mange år som sentral tillitsvalgt, var tiden inne for å stille meg selv spørsmålet; Vil jeg fortsette, altså stille meg til rådighet for en ny valgprosess i forbindelse med det nye storkonsernet? Er jeg motivert nok? Svaret var nei. Ikke fordi det ikke kunne være interessant, men fordi jeg på ett eller annet tidspunkt i livet ville slutte som sentral tillitsvalgt.

Nå skal Johansen bruke tid på andre ting.

– Jeg har lyst til å bruke resten av mine arbeidsår med mindre møter - og mer mennesker og jeg har annen utdanning i ryggen. Jeg går videre i livet med mye organisasjonserfaring- og stolthet over å ha truffet så mye flotte folk som jobber for NJ.

Den avgåtte konsernlagslederen har vært tillistvalgt i Edda-konsernet i flere år, både som sentral tillitsvalgt og tidligere som klubbleder. I 2007 mottok hun Trym-prisen fra NJ for sin innsats.

Johansen skriver at det har vært lærerikt og morsomt å bygge opp NJE , og å møte som ansattrepresentant i styrene i Orkla Media, senere Edda Media.

Prosess i ØB

Før sommeren skrev Journalisten at ØB vurderer å gå fra seks til tre ukentlige utgivelser. Etter det Journalisten kjenner til jobbes det fortsatt med disse planene, og en mulig omlegging kan skje i månedsskiftet august/september.

Journalisten spurte Johansen om oppsigelsen har sammenheng med denne prosessen, men dette svarer hun ikke tydelig på.

– Å kjempe for ansattes vilkår, rettigheter og medinnflytelse er mitt hjertebarn. Det er særlig i runder med nedbemannning at vervet har opplevdes som personlig tøft, skriver hun, og fortsetter:

– Det er derfor svært viktig at de som tar på seg verv som sentrale tillitsvalgte i det nye storkonsernet er topp motivert.

Beholder LS-plass

Journalist Lars Døvle Larssen i Tønsbergs Blad går inn som ny leder av konsernlaget i NJE. Laget begynner på sensommeren en prosess med å slås sammen med konsernlaget i NJ A-pressen, som følge av A-pressens oppkjøp av Edda Media.

Johansen blir sittende som medlem i NJs landsstyre så lenge hun beholder medlemskapet i fagorganisasjonen.

Powered by Labrador CMS