Cato Husabø Fossen ledet sin første Dagsrevyen-sending mandag 8. juli. Foto: Ingebjørg Elise Aas/NRK

Cato Husabø Fossen er ny Dagsrevyen-anker

Ledet sin første sending denne uka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Cato Husabø Fossen er i utgangspunktet ansatt som politisk reporter i NRK, men denne uka har han hatt sine første sendinger som Dagsrevyen-anker.

I månedene framover er Fossen hyret inn som programleder i NRK Nyheter. Yama Wolasmal skal ut i permisjon, mens Petter Oulie-Hauge skal gjøre andre ting internt i NRK.

– Ingen ulempe med nynorsk

– De hadde åpenbart behov for en ny mann, og det var sikkert ingen ulempe om de i tillegg fant en som bruker nynorsk, melder Fossen til Journalisten, og legger til:

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, og for at NRK vil bruke meg i en så fremskutt og viktig rolle. Når det er sagt var det ikke en no-brainer å velge å forlate politisk avdeling to måneder før det som ser ut til å bli et skikkelig gøy lokalvalg. Det blir jo rart å ikke skulle reise Norge rundt for å dekke valget, men jeg tror jeg skal få min dose av den gode valgkampfølelsen også på desker og i studioer på Marienlyst.

Kabalen for hvem som skal lede hvilke flater fast fra høsten av er ikke 100 prosent spikret, men inntil i sommer leder Fossen NRKs flaggskip. Mandag 8. juli ledet han sin første Dagsrevyen-sending, sammen med Nina Owing.

– En utrolig trygghet i å ha første sending sammen med Nina. Hun er så stødig at det gjør at jeg også klarer å senke skuldrene ganske raskt. Det overrasket meg faktisk hvor raskt det føltes naturlig og gøy å stå der, skriver Fossen.

– Unektelig litt spesielt

Han forteller at han ble andektig da han sto i studio på mandag og hørte på øret at kanalverten sa «Nina Owing og Cato Husabø Fossen står klar med Dagsrevyen. Dette er NRK 1 og klokka er 19».

– Det er stas, det er jo det. Men så går rødlyset på, og man glemmer det litt mens sendingen pågår. Dagsrevyen har vært Norges største og viktigste nyhetsprogram i 60 år, og jeg er jo selv oppvokst med å sitte å se på noen av de jeg nå skal jobbe tett med. Det er unektelig litt spesielt nå i starten, men mest morsomt. Jeg kjenner jo også de fleste godt fra å ha forholdt meg til de som reporter, skriver Fossen.

Fossen har vært fast ansatt som reporter i NRKs økonomi- og politikkredaksjon siden 2016, og jobbet samme sted fra 2013 til 2014. Han har også bakgrunn fra VGs gamle politiske avdeling og en periode som programleder i TV 2 Sporten på CV-en.

Powered by Labrador CMS