Videojournalist og dokumentarist Natalie Remøe Hansen i VGTV, gravejournalist Håkon F. Høydal i VG og dataekspert Einar Otto Stangvik i VG. 

VG og CBC vant gull og Grand Prize for «Hunting Warhead»

– Jeg er skikkelig stolt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det å stå og si hurra for seg selv på hjemmekontoret er litt annerledes enn å stå på ei scene og få applaus. Men det er kjempehyggelig, sier VGs Håkon F. Høydal til Journalisten.

Podkasten «Hunting Warhead», laget av VG og Canadian Broadcast Corporation (CBC), stakk av med to høythengende priser i årets New York Festivals Radio Awards:

I kategorien Best Serialized podcast vant de gull, og i kategorien Investigative Reporting ble det Grand Prize, som er den største av alle priser i konkurransen.

Jeg er skikkelig stolt, sier Høydal.

Spesielle kildeavtaler

Hunting Warhead ble til etter at VG avslørte avslørte verdens største overgrepsforum, i gravesaken «Det mørke nettet».

I januar 2017 reiste Høydal til Australia med en avtale med to politimenn, som ikke ante ikke hva han ville snakke med dem om. Da de skjønte det, stivnet de helt til.

– Håkon har blitt ganske flink til å avtale møter med kilder på denne måten. Han kan si han har informasjon som kan angå dem, som må diskuteres ansikt til ansikt, sa Einar Otto Stangvik til Journalisten da vi skrev om saken for to år siden.

Høydal jobbet sammen med Stangvik og Nathalie Remøe Hansen med den internasjonale gravesaken, som også ble oversatt til engelsk, og omtalt i en rekke utenlandske medier. Etterpå hadde de så mye de ikke fikk brukt i saken, at Høydal fortsatte å grave.

«This is big»

Det ble til den seks episoders lange podkastserien «Hunting Warhead», hvor man følger politiet og journalister i arbeidet med å «sette lys på de mørkeste hjørnene av Internett», som VG skriver selv om podkasten.

Det var Høydal som tok kontakt med CBC, fordi han synes de er veldig dyktige podkastskapere, i tillegg til at hovedpersonen i saken var fra Canada.

«This is big. Gratulerer! The only downside is that it would've been so much fun to attend the ceremony in New York together this summer», skriver Chris Oke i CBC i en e-post til resten av vinnerne.

– Det er jo utrolig mange priser i medieverden, men denne henger likevel ganske høyt, spesielt når vi vinner Grand Prize, sier Høydal.

Powered by Labrador CMS