Tidligere kulturminister Thorhild Widvey med imam Nehmat Ali Shah i Norges største moske, Central Jamaat under redektørenes "pilegrimsvandring" høsten 2015. Foto: Helge Øgrim

Imam som hyller drapsmann var kulturminister Widveys vert

Imamen deltok i støttemarkering for guvernørens drapsmann i Rawalpindi imorges.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I oktober inviterte kulturdepartementet redaktører til en pilegrimsvandring i dialogens tegn. Byvandringen startet i Det mosaiske trossamfunn og gikk via Trefoldighetskirken til den store moskeen Central Jamaat på Grønland i Oslo.

Dervar imam Nehmat Ali Shah vertskap for kulturministeren og redaktørene. Tidlig i mars holdi imam Shah appell under en demonstrasjon utenfor Pakistans ambassade. I går deltok han i en ny støttemarkering, denne gang i Pakistan.

Demonstrasjonen uttrykte støtte til livvakten Mumtaz Qadri som fikk dødsstraff for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer. Dødsdommen er fullbyrdet.

Guvernør Taseers sønn skrev en sterk kommentar i New York Times om de 100.000 som demonstrerte da Qadri ble henrettet.

Den norske samfunnsdebattanten Waqas Sarwar forteller på Facebook at rundt 15.000 mennesker deltok i markeringen i Rawalpindi “for å minnes terroristen”. Han oppfordrer til demokrati i moskeene og antyder at Shah godt kan bli i Pakistan. Sarwar mener imamen er forhatt i brede muslimske kretser i Oslo.

Les mer om “pilegrimsvandringen” her.

 

 

Powered by Labrador CMS