Kim Yong-chol, som angivelig var sendt i arbeidsleir av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, dukket i helgen opp på konsert sammen med den nordkoreanske lederen. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Arkivfoto: Leah Millis / Reuters / NTB scanpix

Ble sendt til arbeidsleir etter mislykket toppmøte, skrev Sør-Koreas største avis. Men så dukket han opp på konsert

Nordkoreansk forhandlingsleder viste seg sammen med Kim.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En av Kim Jong-uns nærmeste rådgivere, som ifølge en sørkoreansk avis var sendt i arbeidsleir, har dukket opp på konsert sammen med den nordkoreanske lederen.

Ifølge Sør-Koreas største avis Chosun Ilbo var Kim Jong-un rasende etter det mislykkede toppmøtet med USAs president Donald Trump i Vietnam i februar.

Flere i den nordkoreanske forhandlingsdelegasjonen ble ifølge avisen henrettet etter hjemkomsten, mens andre – blant dem Kims nære rådgiver og høyre hånd Kim Yong-chol – ble sendt i arbeidsleir.

I helgen dukket imidlertid Kim Yong-chol opp på en konsert i Pyongyang, der også den nordkoreanske lederen var til stede, viser bilder gjengitt av statlige medier i landet.

Chosun Ilbo baserte sine opplysninger på en anonym kilde, men det stilles nå spørsmål ved om påstanden om henrettelser og andre straffereaksjoner var riktige.

Kim Yong-chol har ledet den nordkoreanske delegasjonen under atomforhandlingene med USA og har også vært på besøk hos Trump i Det hvite hus.

USA har ikke bekreftet opplysningene i Chosun Ilbo, og utenriksminister Mike Pompeo har nøyd seg med å si at amerikanerne «gjør sitt beste for å sjekke om de stemmer».

Powered by Labrador CMS