Ingrid Langeland Olderbakk (NRK) styrer landsmøtet fra hotellet på Gardermoen

350 masker og syv liter håndsprit er kjøpt inn

Bli med på innsiden av årets heldigitale landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Se alle bildene nederst i saken.

Den vanligvis så sosiale møteplassen har blitt heldigital i det pandemiske år 2021.

16 av årets 149 delegater på Norsk Journalistlag landsmøte fikk bli igjen på hotellet da landsmøtet startet. Nå er de spredt ut over det tomme hotellet på Gardermoen. Det er musestille i gangene og det er lite som skulle tilsi at det er et landsmøte på gang her.

Planen har siden i fjor høst vært at møtet skulle gjennomføres digitalt. Men kun timer før det hele braket løs ble Viken stengt ned, og lenge var det usikkert i hvilken form landsmøtet skulle ta. Resultatet var at redaksjonskomiteene, som etter planen skulle ha sittet på hotellet, også ble sendt hjem.

– De som kunne rekke hjem de dro i går, de som ikke kunne reise har fått kontorplass her på hotellet, sier Henrik Ulriksen.

Han jobber i NJ-sekretariatet, og har hatt ansvaret for å få landsmøtet til å fungere.

Sekretariatet har hele tiden vært i tett dialog med Nannestad kommune og hotellet.

– Vi har tolket smittevernsreglene strengt og vi benytter oss av alle ledige rom på hotellet. Det må jo være trygt å delta, sier Ulriksen og legger til:

– Vi hadde mange reserveløsninger, men vi hadde aldri sett for oss at det skulle komme et forbud mot å holde dette møtet.

Han forteller videre at 350 masker og syv liter håndsprit er kjøpt inn.

Prøvelandsmøte

NJ har arrangert åtte regionale samlinger hvor lokallagene og landsstyrerepresentantene fikk en gjennomgå sakene som skal opp til debatt. De har rett og slett lært seg å debattere, stemme og ta ordet foran skjermene.

– Vi har hatt et prøvelandsmøte med alle delegatene hvor alle fikk kjørt seg og testa ut hvordan de skulle ta ordet. Det har vi brukt fryktelig mange timer på, forteller Ulriksen

– Vi ønsker jo at folk skal være mest mulig forberedt på debatten.

– Det er utrolig rart å ikke kjenne på energien fra en fullstappet sal, sier Hege Iren Frantzen. Hun har plassert seg i den ene enden av den store og tomme konferansesalen på hotellet.
På torsdag tar Dag Idar Tryggestad over vervet som leder i NJ. Det er nesten ti meter til nærmeste kollega i den store salen.
Leder i NJ Bergen, Jens Kihl, følger landsmøtet fra andre etasje på hotellet.
Ingrid Langeland Olderbakk (NRK), Sven Arne Buggeland (VG) og Daniel Rosenquist (P4) er ordstyrere under landsmøtet og sitter i rommet ved siden av ledelsen i NJ.
Ingrid Langeland Olderbakk (NRK) og Hege Iren Frantzen diskuterer engasjementet blant delegatene i en pause.
Det er mye som skal klaffe når 149 delegater skal møtes digitalt. Det er mange som har skrevet seg på lista for å ta ordet.
– Vi hadde aldri sett for oss at det skulle komme et forbud. Henrik Ulriksen har hatt ansvaret for å få landsmøtet til å gå på skinner. – Etter dette kan jeg nok organisere det meste, sier han til Journalisten.
Henrik Ulriksen (t.v.) Ingrid Langeland Olderbakk (NRK) og Sven Arne Buggeland (VG) må sitte med to meters avstand under lunsjen.
Dag Idar Tryggestad og Hege Iren Frantzen i noe som kan virke som en håndspritdans.
Harald Eia var årets pauseinnslag. – Jeg er ikke fagorganisert, og jeg er ikke stolt av det. Men for å være ærlig vet jeg ikke helt hvor jeg skulle ha organistert meg, sier han til Journalisten.
Powered by Labrador CMS