Redaktør Anne Aasheim. Foto: Birgit Dannenberg

Aasheim omorganiserer Dagblad-redaksjonen

Morten Øverbye fra nett erstatter Peter Raaum som nyhetsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter fire år i Dagbladet er Morten Øverbye forfremmet til nyhetsredaktør for både papiravisen og nettutgaven.

Øverbye kom til Dagbladet fra VG i 2005 som reporter i nettredaksjonen. I ettertid har han jobbet på nett som gruppeleder nyheter og har det siste året vært redaktør i DB Medialab.

Samler nyhet

Som nyhetsredaktør vil han også være Anne Aasheims nestkommanderende. Det innebærer at Øverbye vil fungere som sjefredaktør i Aasheims fravær.

– Det er veldig spennende. I praksis betyr at det de samlete nyhetsressursene i Dagbladet legges innunder min stilling, og det blir mer samordning mellom kanalene for å vinne kampen om de største sakene.

Om samordningen innebærer at Dagbladet vil formatere innholdet skarpere for de forskjellige kanalene enn i dag, ønsker Øverbye ikke si noe om.

– Nøyaktig hvordan det skjer fremover tror jeg at jeg skal formidle internt og ikke hos Journalisten.

Felles ledere

Omorganiseringen av redaktørsjiktet under Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim ble i dag presentert for de ansatte. Peter Raaum slutter som nyhetsredaktør og blir erstattet av nettredaktør Morten Øverbye.

De to redaksjonene nett og papir er i ferd med å smelte mer sammen. Den «nye flermediale redaksjonen» får felles redaktører på flere områder.

* Raaum går inn i en ny stilling som kultur- og debattredaktør i alle kanaler, framgår det av informasjon på Dagbladets intranett.

* Magasinredaktør Jane Throndsen får også ansvar for magasinet på nett.

* Politisk redaktør Marie Simonsen og etikkredaktør Lars Helle fortsetter i stillingene sine og i sjefredaktørens stab.

* Ann Baekken, utviklingssjef på Dagbladet.no i en rekke år, rykker opp til den nye stillingen som teknologisjef i begge kanaler.

Det er også varslet en reorganisering av den administrative ledelsen i Dagblad-huset, men denne er ennå ikke klar. Det har tidløigere vært spekulert i at nettsjef Stephan Granhaug tar over som administrerende direktør i hele mediehuset, en stilling konsernsjef Tore Stangebye har okkupert midlertidig.

Powered by Labrador CMS