Dagsrevyens programledere Nina Owing og Yama Wolasmal under Gullruten tidligere i år da programmet fikk hedersprisen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Dagsrevyen sliter digitalt

Kun 20.000 strømmer sendingene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

600.000 ser på Dagsrevyen klokken 19 hver dag, men bare 20.000 av dem ser på NRKs strømmetjeneste på nett, skriver VG.

Avisen skriver at for aldersgruppen 20–29 år og 30–39 år er rundt en tredel av deres totale seertid på NRK via strømmetjenestene.

Langt lavere er tallene for strømming blant de eldste aldersgruppene, opplyser analysesjef Kristian Tolonen i NRK. Blant dem over 50 år er mindre enn 10 prosent av deres totale seertid basert på strømming, noe som stemmer godt overens med de lave strømmetallene for Dagsrevyen, skriver VG.

– For noen år siden var det omtrent bare 10.000 som så Dagsrevyen på nett. Nå er det mer enn doblet. Så det har vært noe endring, selv om konsumet er høyest lineært, sier Tolonen og sier det er de yngre som ser mest på kringkastede nyhetssendingene på nett.

Tall VG har hentet inn fra analysebyrået Kantar, viser at i første halvdel av 2019 var det 298.000 personer som i snitt gjennom døgnet så lineær-TV. Det er 74.000 personer færre enn i 2015. Tallene er basert på to undersøkelser der aldersgruppen 20–69 år var undersøkt.

Tolonen sier han tror fallet i kringkastet TV kommer til å fortsette, mens bruken av strømmetjenester øker.

Powered by Labrador CMS