Lars Joakim Skarvøy er fremdeles i permisjon fra politisk avdeling i VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

VG har ikke avklart Skarvøys rolle videre etter permisjonen

Følg PFU-behandling direkte hos Journalisten.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er fem måneder siden VG la fram rapporten fra sin interne granskning av hendelsesforløpet rundt den første artikkelen om dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo.

Da ble det også sagt at journalist Lars Joakim Skarvøy skulle ut i seks måneders permisjon fra stillingen i VGs politiske avdeling, mens VG avklarte hans rolle videre.

Ikke avklart

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, som ledet VGs interne granskning, melder til Journalisten at spørsmålet fremdeles er åpent:

– Vi har ikke noe nytt å melde her ennå. Vi skal avklare dette i løpet av permisjonstiden til Lars Joakim, og vil komme tilbake med info når vi nærmer oss utløp av den tiden, skriver Håndlykken.

Skarvøy har ikke besvart Journalistens henvendelser om saken.

Dagsavisen og Dagens Næringsliv har tidligere meldt at heller ikke de to andre journalistene med byline på dansevideo-saken, Marie Melgård og Eirik Mosveen, har roller i politisk avdeling akkurat nå.

Mosveen har gått tilbake til VGs dagsordenavdeling, der han egentlig er ansatt. Melgård begynte ifølge DN i avisas utenriksavdeling etter påske.

Opp for PFU

Onsdag 28. august behandler Pressens Faglige Utvalg (PFU) klagen fra Sofie, som hevder at Skarvøy fabrikkerte et sitat tillagt henne.

Samtidig som VG-toppene samlet seg for pressekonferanse om granskningen i mars, stilte Skarvøy til intervju i blant annet Medier24 og avviste at han hadde fabrikkert noe sitat.

VG har allerede i sitt tilsvar til Sofies PFU-klage vedgått å ha brutt Vær varsom-plakaten på fem punkter.

Diskusjonen og konklusjonen i PFU strømmes direkte hos Journalisten fra klokken 09.30 onsdag.

Powered by Labrador CMS