Inger Støjberg skal bli spaltist og forlater politikken.
Inger Støjberg skal bli spaltist og forlater politikken.

Riksrettsdømte Inger Støjberg blir spaltist i Ekstra Bladet

Skal i hovedsak skrive om politikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere danske ministeren Inger Støjberg har takket nei til jobb i Dansk Folkeparti og skal istedenfor bli spaltist i en av landets største aviser.

– Det er veldig fint gjort av Dansk Folkeparti å tilby meg en jobb, men det ville ikke være riktig å begynne å jobbe på Christiansborg nå, sier Støjberg.

Før jul ble den tidligere innvandrings- og integrasjonsministeren felt i en riksrettssak og dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for brudd på ministeransvarsloven. Få dager senere ble hun erklært uegnet til å sitte i Folketinget.

Støjberg ble dømt for å ha iverksatt og opprettholdt en ordning hvor asylsøkerpar der én av partene var mindreårig, ble adskilt uten mulighet for individuell vurdering. Det var lovstridig, og riksretten vurderte at Støjberg var klar over dette.

Hun var medlem av Folketinget fra 2001 til 2021, gjennom nesten hele perioden som medlem av partiet Venstre, der hun også har vært nestleder. I februar 2021 trakk hun seg ut av partiet etter at partiet hadde gått inn for å støtte en riksrettssak mot henne. Siden da har det gått spekulasjoner om hvorvidt hun ville søke makt i Dansk Folkeparti, der ledervervet er ledig.

Spalten hennes i tabloidavisa Ekstra Bladet kommer ifølge henne selv til å handle hovedsakelig om aktuelle politiske saker, men kan også komme inn på andre temaer.

Powered by Labrador CMS