Dagbladet øker opplaget.

Store nyheter hever Dagblad-opplaget

Konsernet utelukker ikke ytterligere satsing i redaksjonen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Opplaget til Dagbladet har det siste året blitt kommunisert å være på vei opp. Per tredje kvartal skriver eierselskapet Berner Gruppen i en pressemelding at opplaget er opp 2,3 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Det innebærer at avisen nå flere uker ser at opplaget er over 100.000 aviser.

Trykker ned

Konsernet fikk et svakere driftsresultat med et driftsoverskudd per tredje kvartal på 30 millioner kroner, ned ti millioner fra i fjor. Det er særlig avviklingen av Dagblad Trykk som påvirker dette med et driftsunderskudd på 20,7 millioner kroner.

Konsernsjef Tore Stangebye sier til Journalisten at dette er siste kvartalet trykkeriet belaster konsernet med summer i denne størrelsesorden.

Også Dagbladet trekker resultatet noe ned med et driftsoverskudd på 30,6 millioner kroner per utgangen av september. Dette er en tilbakegang på 19,6 millioner kroner sammenlignet med 2010. Stangebye forklarer at dette blant annet skyldes et år med mange store nyhetshendelser som har krevd en ekstraordinær ressursbruk til å dekke jordskjelv i Japan, “den arabiske våren” og ikke minst terrorangrepet mot Norge.

Kan øke

Stangebye forteller at de opplever at denne satsingen gir effekt gjennom at opplaget øker.

– Dette er en del av samfunnsoppdraget vårt. Og vi ser ikke på budsjettene når vi arbeider med nyhetsdekning av denne typen.

Med økning på opplaget som følge av denne nyhetsdekningen, kan det være aktuelt å styrke redaksjonen for å holde på opplagsutviklingen, samt at ressursbruken da ikke blir ekstraordinær?

– Det kan godt hende vi skal, men det betyr ikke at vi nå går ut og søker etter nyhetsjournalister. Vi føler at vi har et godt tak på markedet nå, og vi ønsker hele tiden å ta markedsandeler fra VG. Samtidig som vi ønsker en fornuftig inntjening.

Eiendommelig

På nett leverer DB Medialab driftsoverskudd på 6,5 millioner kroner ved utgangen av september. Det er en bedring på 9,3 millioner kroner sammenlignet med i fjor. Ifølge konsernsjefen skyldes det at den økte trafikken også har løftet annonseinntektene. Faktisk mer enn 20 prosent så langt i år, forteller han.

Også på eiendomsområdet faller bitene på plass. Berner Gruppen vil sette i gang med bygging av det tidligere omstridte bygget i Drammensveien og inngikk en leieavtale med Yara i september. Avtalen innebærer at selskapet vil oppta fire av fem etasjer.

Powered by Labrador CMS