TV 2 har nå fått lov til å identifisere den juridiske rådgiveren Juliett Kapello.

«Den sorte svane»: Identifiserer tidligere anonym jurist

Lagmannsretten i Danmark tillater TV 2 å vise ansiktet til juridisk rådgiver

Publisert Sist oppdatert

I den danske TV 2-dokumentaren «Den sorte svane» har det tidligere ikke vært mulig å se ansiktet eller navnet til den juridiske rådgiveren Juliett Kapello. Det skyldes en avgjørelse i en dansk tingrett.

Nå er imidlertid avgjørelsen omgjort av lagmannsretten, og TV 2 fjerner tilsløringen av Kapello, som nå også blir identifisert ved navn. Det melder dansk TV 2 selv. 

I den første episoden av «Den sorte svane» kommer Kapello med flere forslag om hvordan hun og dokumentarens «muldvarp», Amira Smajic, kan begå økonomisk kriminalitet. Hun forteller blant annet at hun planlegger svindel ved hjelp av omsorgsboliger for autister.

– Vi kan få 300.000 for autister per person. Det er hvite penger som har så mye verdi, sier hun i dokumentaren.

Planen til Kapello er å åpne omsorgsboliger for autister, og på den måten få tilgang til kommunale midler.

Det var tingretten i Odense som først forbød TV 2 å vise utilslørte opptak av Kapello, som de begrunnet med hensyn til privatlivet hennes, skriver TV 2. Nå skal imidlertid opptakene vises uten at de er anonymisert. Lagmannsretten begrunner omgjøringen med opptakene er av meget vesentlig samfunnsmessig interesse.

Kapello har ikke ønsket å stille til intervju med danske TV 2, men på telefon opplyser hun ifølge TV 2 at uttalelsene hennes kun var prat, og ikke noe hun planla å gjøre. 

Powered by Labrador CMS