Dag Idar Tryggestad er leder i Norsk Journalistlag. Mest sannsynlig blir han gjenvalgt denne uka.

NJs landsmøte 2023

Dette ser NJ-lederen fram til på landsmøtet

Satser på gjenvalg førstkommende torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 21. mars starter det tredagers lange landsmøtet til Norsk Journalistlag (NJ) på Gardemoen.

– Nå skal vi samle hele flokken igjen, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad fornøyd.

Landsmøtet arrangeres hvert andre år. Sist gang det var landsmøte i 2021 var under pandemien, og landsmøtet foregikk digitalt.

De neste dagene vil delegater fra hele landet samles på Gardermoen for å diskutere hva som blir retningen for NJ de neste to årene, og hva som vil være fagforeningens prioriteringer.

– Landsstyret jobber særlig med tariffarbeid og skal fortsette utviklingen av organisasjonen. Vi ønsker å gjøre den mer tilgjengelig og enda mer relevant for medlemmene våre.

NJ har hatt betydelig medlemsvekst siden forrige landsmøtet. Fagforeningen har per i dag 8.474 medlemmer, noe som gir organisasjonen god selvtillit, uttaler lederen.

Valg av nytt styre

På torsdag vil det bli valg av nytt landsstyre. Tryggestad ble valgt til leder på landsmøtet i 2021 etter to perioder som nestleder. I høst stemte valgkomiteen i NJ å innstille gjenvalget av Tryggestad og nestleder Hege Fagerheim for to nye år.

Innstillingen kommer etter at valgkomiteen i høst har gjennomført omfattende rundspørring blant klubblederne, lagslederne og landsstyret. Disse viser at de to har høy tillit og det er et tydelig ønske om at de to fortsetter i toppvervet, skrev NJ i pressemelding i høst.

– Blir du gjenvalgt?

– Man vet aldri, men jeg har stilt meg til disposisjon og er sterkt motivert for å sette preg på de to neste årene, svarer Tryggestad.

Besøk fra Ukraina

Under landsmøtet vil det bli lagt opp en rekke debatter og samtaler. Tryggestad har blant annet stor forventning til Ungdomsparti-debatten «Framtidas mediepolitikk», som blir første debatt på tirsdag, sier han.

Som Journalisten har omtalt tidligere viser Journalistundersøkelsen 2022 at norske journalister sliter litt med å skille jobb og fritid. På onsdag skal blant annet Gard Steiro (VG), Tone Sanden (Dølen), Erik Sønstelie (Oppland Arbeiderblad), Olav Hypher (NRK) og Lars Helle (Dagbladet) diskutere utfordringer med hvordan de skiller mellom arbeid og fritid som ansatte i mediebransjen.

Det blir et høydepunkt under landsmøtet når NJ gir mikrofonen til Sergij Tomilenko, lederen for NUJU, Ukrainas journalistforbund. Med seg har han nestleder i NUJU, Lina Kusj og en ukrainsk eksiljournalist bosatt i Numedal, Volodymyr Buha.

– Vi har invitert dem for å snakke om sin hverdag, og det tror jeg blir en sterk opplevelse, avslutter Tryggestad.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS